Bártovi peníze vrátíme. Pokud ho osvobodí, říkají Kočí a Škárka

22.01.2012 16:06

Příští týden by mělo rozhodnout státní zastupitelství o obžalobě šéfa poslanců Věcí veřejných Víta Bárty kvůli údajnému pokusu uplatit své bývalé spolustraníky Kristýnu Kočí a Jaroslava Škárku.

Bártovi peníze vrátíme. Pokud ho osvobodí, říkají Kočí a Škárka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nezařazená poslankyně Kristýna Kočí

"Pokud by se stalo, že by státní zastupitelství návrh na podání obžaloby zamítlo, případně pokud by soud zprostil pana Bártu viny, vydaly by se peníze tomu, kdo je jako důkaz předal policii. Tedy Kristýně Kočí a Jaroslavu Škárkovi," řekl serveru iDNES.cz svůj právní názor pražský advokát Jan Černý.

Kočí Bártovo osvobození odmítá

Pokud by byl Bárta osvobozen, měly by se mu peníze vrátit, jinak propadnou státu. "Peníze jsme předaly do advokátní úschovy, jsou to neustále peníze pana Bárty a v případě, že bychom je dostaly zpět, mu budou vráceny," říká manažerka Kristýny Kočí Alena Maršálková. Stejně to vidí i Škárka.

Kočí ale osvobození Bárty kategoricky odmítá s tím, že věří v nezávislost justice a něco podobného si neumí představit ani v nejčernějším snu.  Bárta o vrácení peněz požádal už dříve, protože je označuje za půjčku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …