Barvíte si vlasy? Neodbývejte následnou péči

17.08.2015 0:00

Zkuste ve svém okolí najít ženu, která by netoužila po oslnivé hřívě. Takové, jakou sebevědomě pohazují modelky v proslulých reklamách. Pravděpodobně nepochodíte a není se co divit – pěstěné vlasy patří k obdivovaným atributům ženské krásy.

Barvíte si vlasy? Neodbývejte následnou péči
Foto: dodavatel TZ
Popisek: vlasy

Krásné vlasy rovná se především zdravé vlasy, nejdůležitější je tedy správná péče. Co byste měla mít na paměti, pokud si je pravidelně barvíte?

Snaha docílit perfektního stylingu včetně slušivé barvy často vede k smutnému paradoxu. Vlasy se nejrůznějšími úpravami soustavně ničí a výsledek je, že jsou v dezolátním stavu – suché, slabé, více se lámou a vypadávají. Málokterá z nás je však spokojená se svou přírodní barvou. Kromě toho si občas rády zaexperimentujeme a vyzkoušíme aktuální kadeřnické trendy. Vzdát se barvení úplně tedy nepřichází v úvahu. Jakých zásad se držet, aby se barvení negativně nepodepsalo na kvalitě vlasů?

Základní pravidla zesvětlování a barvení

Žádná jiná chemická procedura není tak drastická jako zesvětlování. Nejvíce se při něm poškozuje vnitřní struktura a vlas tím ztrácí přirozenou vitalitu a lesk. Ideální není ani časté barvení. I permanentní a polopermanentní barvy pronikají do hloubky a narušují přirozenou ochrannou vrstvu vlasu, a tím i celistvost. Maximální frekvence je jednou za měsíc, lepší je ale vydržet alespoň šest týdnů. Aby odstín zůstal déle zářivý a sytý, používejte speciální produkty na barvené vlasy s šetrným složením, které odstín mezi jednotlivými umytími „přiživují“ a zpomalují proces vymývání. Častou chybou také je, že si ženy s dobrým úmyslem vlasy před nanesením barvy čerstvě umyjí. Lepší je aplikovat ji před umytím, kdy jsou vlasy chráněny mazovou vrstvou, a lépe se tak brání nežádoucímu působení chemie.

Nepodceňte ani dodatečnou péči

Barvené vlasy potřebují speciální péči, vaše práce by tedy neměla končit v momentě, kdy jste získala požadovaný odstín. Po jakémkoliv chemickém zásahu jsou křehčí a sušší, potřebují tedy intenzivní regenerační péči, jež jim navrátí sílu a život. Investujte do lepší kosmetiky, sáhnout po šamponu a kondicionéru, který je zrovna v drogerii za příznivou cenu, se nevyplácí. „Mám za sebou experimentální rok, co se týče barvení a stylingu vlasů. Několikrát jsem si je barvila, než jsem přišla na odstín, s nímž jsem trvale spokojená. Jenže teď, po tomto pokusném období, sklízím, co jsem si zasela. Po všech těch chemických i tepelných úpravách jsou moje vlasy v tragickém stavu,“ vypráví svoje zkušenosti se změnou vizáže dvacetiletá Radka z Plzně. „Nedávno mi kamarádka doporučila přípravky vlasové kosmetiky Nouvelle, která není příliš známá, což mi přijde škoda. Mají speciální řadu na suché a poškozené vlasy s keratinem a chmelem. Není ani drahá a díky ní se mi daří vlasy postupně napravovat,“ dělí se o svou zkušenost Radka. Řada obsahuje šampon, kondicionér, masku, fluid a sérum v ampulkách.

Spousta žen má tendenci následnou péči podceňovat a pak už jen hledá způsob, jak vzniklé škody napravit. Naštěstí existují cesty, mnohem lepší je však vlasům dodat péči, jakou si zaslouží, raději hned. Pokud dáváte přednost domácímu barvení, produkt pečlivě vybírejte. Koupená barva by měla být profesionální, kvalitní, ideálně bez obsahu amoniaku. Vždy postupujte podle přiloženého návodu a neberte celý proces do svých rukou. Před samotnou procedurou proveďte test přípravku na malém kousku kůže, abyste se vyhnula případným alergickým reakcím na citlivé pokožce hlavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …