Bém je "šašek". Sázku o Blanku prohrál, odpracovat ji prý nechce

06.09.2011 17:03

Sazeč stromů, budovatel cyklostezek nebo propagátor alternativního způsobu dopravy. I na takové činnosti by si měl pražský exprimátor Pavel Bém (ODS) udělat čas. Prohrál totiž sázku, v níž se zavázal k 50 hodinám veřejně prospěšných prací. Bémovi se ale do ulic metropole moc nechce. Sdružení AutoMat, které sázku vyhrálo, připadá ale nedůstojné jej k něčemu nutit. Chová se totiž prý jako "šašek".

Bém je "šašek". Sázku o Blanku prohrál, odpracovat ji prý nechce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Prahy Pavel Bém

Exprimátoru Pavlu Bémovi (ODS) se do úklidových prací příliš nechce. Vyplývá to z jeho vykrucování se splnění sázky, kterou se společností AutoMat uzavřel už před dvěma lety.

Více o Pavlu Bémovi ZDE 


Vsadil se o to, že zakázka na dostavbu tunelu Blanka nepřesáhne částku 21,205 miliardy korun. Pokud bude suma vyšší, odpracuje prý pro AutoMat padesát hodin veřejně prospěšných prací. I přesto, že primátor Bohuslav Svoboda (ODS) v pondělí potvrdil, že stavba šestikilometrového tunelu dosáhne třiceti miliard, Bém se k práci nemá.

Béma nutit nemůžeme

"Zatím pan exprimátor stále popírá, že by Blanka byla dražší. Nebudeme ho k ničemu nutit," sdělil ParlamentnímListům.cz zástupce AutoMatu Vít Masare. Už na jaře prý jeho sdružení vyzvalo Béma k činnosti. Ten se však k ničemu neměl.

Jsou důležitější věci. Bém je šašek

"Zase někdy ho popíchneme, ale teď se soustředíme na zásadnější projekty. To, že ze sebe pan Bém dělá šaška, je už věc jiná," sdělil redakci Masare s tím, že v souvislosti s dostavbou tunelu Blanka se jeho sdružení zúčastňuje řady jiných akcí se současnými představiteli magistrátu. Ty jsou prý přednější než "akce Bém".

Psali jsme:


Pokud se ale exprimátor přestane vykrucovat a do veřejně prospěšných prací se vrhne, má se zřejmě na co těšit. Sdružení AutoMat totiž vypsalo veřejnou anketu o nejlepší job, který by měl v rámci "svých" padesáti hodin exprimátor vykonávat.

Exprimátor v rouše andělově

A Pražané jej rozhodně nešetří. Jedním z nejpopulárnějších návrhů se stala myšlenka, aby Bém chodil jako anděl kolem magistrály a rozdával letáky o alternativních způsobech dopravy. Dalšími činnostmi, kterými by jej obyvatelé metropole rádi poctili, je budování cyklostezek, nebo oprava Svatovítské ulice v Praze 6.

Uklízení výkalů? To už je moc

Někteří z Pražanů mají ale s Bémem slitování. "Zdá se mi nedůstojné mu schválně dát nějakou co nejšpinavější práci jako např. hrabání psích výkalů, ale třeba akci na sázení stromků by pan Bém mohl skousnout a vlastníma rukama podpořit," zželelo se jednomu z obyvatel metropole exprimátora.

Zda Bém skutečně vyjde do ulic, ať už za jakýmkoliv účelem, zůstává záhadou. Poté, co primátor Svoboda oznámil, že Blanka skutečně bude stát 30 miliard korun, a tak je jasné, že Bém sázku prohrál, nezvedal telefon a nereagoval ani na sms zprávy. 


Čtěte také:

Foto: Hans Štembera


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…