Béma čeká 50 hodin veřejně prospěšných prací. Může za to Blanka

01.08.2012 23:10

Pražský magistrát ve středu potvrdil prodražení tunelu Blanka, a to až na 36 miliard korun. V souvislosti s tím přispěchala iniciativa ihned Auto*mat s kritikou exprimátora Pavla Béma, za jehož vedení město stavbu odsouhlasilo. A připomněla starou sázku, kdy se měl Bém zavázat odpracovat 50 hodin veřejně prospěšných prací, pokud cena za Blanku překročí 21 miliard korun. Teď nastal tedy čas, sázku naplnit.

Béma čeká 50 hodin veřejně prospěšných prací. Může za to Blanka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bém

„Pražský magistrát potvrdil, že tunel Blanka se prodraží. Způsobily to špatně uzavřené smlouvy z doby, kdy Prahu řídil primátor Pavel Bém. Podle středečního vyjádření vedení města bude konečná cena tunelu Blanka 36 miliard. Oproti původnímu rozpočtu tak na tunel přispěje každý Pražan částkou sedm tisíc korun ze svých daní,“ uvedl pro Novinky.cz tiskový mluvčí iniciativy Auto*Mat Vít Masare.

V souvislosti s tím iniciativa připomněla sázku s Pavlem Bémem z roku 2007, tehdy totiž Auto*Mat s Bémem sázku uzvařel.

A tehdejší primátor slíbil, že když cena Blanky přesáhne 21 miliard, vykoná v Auto*Matu 50 hodin veřejně prospěšných prací. Iniciativa proto chce Béma nyní vyzvat ke splnění slibu. "Tedy hned jak se politik vrátí z dovolené,“ řekl Masare.

Pavel Bém v současnosti totiž dokončuje svou expedici na druhý nejvyšší vrchol světa, pákistánskou horu K2. Zdolal ji právě ve středu.

Tím však požadavky aktivistů nekončí. Podle Masareho by měl Bém ještě uznat, že se projekt skutečně prodražil, a Pražanům se za to omluvit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…