Bendl má na post šéfa středočeské ODS o jednu nominaci víc než Tluchoř

13.10.2011 20:10

Nový ministr zemědělství Petr Bendl má před sobotním volebním sněmem o jednu nominaci na post šéfa středočeské ODS víc než jeho hlavní rival Petr Tluchoř. Bendla dnes podpořilo oblastní sdružení na Rakovnicku, a tak celkem získal šest nominací. Tluchoře dnes podpořili občanští demokraté na Benešovsku a nominací má pět. O předsedovi středočeské ODS však definitivně rozhodne až sobotní regionální sněm, který se uskuteční v Kladně.

Bendl má na post šéfa středočeské ODS o jednu nominaci víc než Tluchoř
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

"Petr Bendl dostal jednoznačně více hlasů. Byla to výrazná většina," řekl ČTK předseda oblastního sdružení na Rakovnicku Vilém Žák k dnešnímu hlasování. Bendla v minulých dnech podpořili také občanští demokraté z Kladenska, Berounska, Nymburska, Mladoboleslavska a Prahy-západ. Tluchoř dnes uspěl na Benešovsku, potvrdil ČTK předseda oblastního sdružení a senátor Karel Šebek. Dále získal nominaci na Kolínsku, Příbramsku, Praze-východ a Mělnicku. Žádného kandidáta před sobotní volbou naopak nezvolili občanští demokraté na Kutnohorsku.

Rozhodne regionální sněm

Nominační matematiku je ale nutné brát s rezervou. O předsedovi středočeské ODS totiž definitivně rozhodne až sobotní regionální sněm, kde budou kromě zvolených delegátů oblastních sdružení hlasovat někteří poslanci, senátoři, krajští zastupitelé a členové výkonné rady ODS, kteří do dosavadního nominačního procesu nezasáhli. Otázkou také je, jestli delegáti oblastí podpoří kandidáty, které si v týdnu zvolili. "Jestli tak udělají, není dohledatelné, protože volba je tajná. Je to na každého vědomí a svědomí," řekl dnes ČTK regionální manažer středočeské ODS Lukáš Paclt.

Dosavadním šéfem vlivné středočeské ODS je Petr Bendl. Část regionální organizace však podporuje protinečasovský postoj někdejšího šéfa poslanců ODS Tluchoře, který má reálnou šanci funkci získat. Na straně Tluchoře je také Ivan Fuksa, jehož Bendl z rozhodnutí premiéra Petra Nečase minulý týden vystřídal ve funkci ministra zemědělství.

K věci:
Odvolaný Fuksa: Premiér potírá svobodnou diskusi
Fuksa útočí na premiéra: Vždy vyhoví Bártovi, dříve či později 
Premiér se rozhodl už v dubnu. Když můj odchod chtěly VV, tvrdí Fuksa 
Smutný Rath: Kvalifikace Bendla je skvělá, byl v SSM ve žňové komisi

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …