Blesk: Tluchoř lovil pětitisícovky z podezřelé brašny

14.01.2012 12:59

Ve čtvrtek večer slavil narozeniny bývalý ministr vnitra Ivan Langer (ODS). Oslavám byli přítomni i reportéři bulvárního deníku Blesk a ti si všimli zvláštního počínání jednoho z pozvaných hostí poslance Petra Tluchoře (ODS). Bývalý šéf poslaneckého klubu ODS prý v jednu chvíli vyšel z baru a od jednoho z řidičů čekající limuzíny si vyzvedl peníze. Z nadité tašky, kterou mu řidič podal, vytáhl pětitisícovky a vrátil se zpátky do podniku.

Blesk: Tluchoř lovil pětitisícovky z podezřelé brašny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Tluchoř

V pražském baru Mazanej králíček slavil v noci ze čtvrtka na pátek narozeniny exministr vnitra Ivan Langer (ODS) a stejně jako u jiných podobných příležitostí, ani tentokrát u toho nechyběli reportéři z bulvárního deníku Blesk. Na oslavě sledovali bývalého šéfa poslaneckého klubu Petra Tluchoře (ODS), jak si vyzvedává peníze z údajně záhadné černé aktovky od svého řidiče.

Zářící pětitisícovky. Byly pro děti?

Ivan Langer slavil pětačtyřicáté narozeniny a Petr Tluchoř byl jedním z řady pozvaných hostů. Pozornost reportérů upoutal politik ve chvíli, kdy odešel z baru a od řidiče jedné z přistavených limuzín si vyzvedl peníze. Řidič vytáhl z kufru vozu černou tašku a politika nechal, aby si z ní vytáhl peníze podle potřeby.

„Pravou ruku naučeně vnořil do nitra nadité tašky. Nedíval se, kde šátrá, ale sledoval, jestli ho na ulici někdo nepozoruje. Buď popaměti věděl, kde v aktovce nosívá »běžnou hotovost«, nebo byla taška plná peněz… Po chvilce vylovil tři na dálku novotou zářící pětitisícové bankovky, které měly v zavazadle nejspíš ještě sestřičky,“ píše o Tluchořovi Blesk.cz.

K čemu byly peníze určeny? Reportéři spekulují o tom, zda šlo jen o hotovost na zakoupení alkoholu, či zda měly pětitisícovky posloužit jinému účelu. Možné vysvětlení přitom poskytl sám oslavený Langer. Peníze prý byly určeny pro děti z dětského domova.

„Hosté na oslavu nosili dva druhy dárků: Výpisy z účtů, že finančně podpořili buď Muzeum olomoucké pevnosti, či Dětský domov Radost, anebo přímo dárky pro děti z tohoto dětského domova. Velké krabice, o nichž jste psali, byly například plné lyžařského vybavení pro děti,“ napsal redakci Langer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …