Bobo píše Kalouskovi. Bakala je Váš přítel, ale OKD prověřit musíte

16.03.2011 13:01

V šest let starém případu privtizace OKD padlo už několik trestních oznámení. K prošetření celé kauzy teď znovu vyzývá šéfka Suverenity Jana Bobošíková.

Bobo píše Kalouskovi. Bakala je Váš přítel, ale OKD prověřit musíte

Ač privatizace majetkové účasti státu společnosti OKD, a. s. proběhla už v roce 2004, vzbuzuje pochybnosti a emoce i v současnosti.

Ty cítí i předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková, která kvůli šest let staré věci dokonce napsala šéfu státní kasy Miroslavu Kalouskovi (TOP 09).

Na Bakalu se neohlížejte

Toho požádala o "důkladné prověření privatizace." A to i přesto, že Zdeněk Bakala, který v pochybných majetkových převodech OKD figuroval, patří k jeho blízkým.

Dopis Jany Bobošíkové ZDE

SLEDUJEME téma OKD

"Věřím, že Vás nezastaví ani fakt, že zmiňovaný  Zdeněk Bakala je masivním sponzorem všech tří stran současné vládní koalice - ODS, TOP 09 a VV, přítel Karla Schwarzenberga, mecenáš činností exprezidenta Václava Havla a majitel vlivných ekonomických novin a časopisů," rýpla si do Bakalových vazeb na politiky Bobošíková.

Ta v dopise také uvedla, že má k dispozici řadu důkazních materiálů o podivných okolnostech privatizace, neboť se celou věcí zabývá už řadu let.

20miliardová škoda musí být prý potrestána

"Domníváme se, že v souvislosti s privatizací majetkové účasti státu ve společnosti OKD, a.s. v roce 2004 mohla být České republice způsobena škoda ve výši okolo 20 mld. Kč. Rovněž se domníváme, že následně mohlo dojít k nezákonné hospodářské podpoře, k nezákonné manipulaci s majetkem, vyvádění peněz do zahraničí, úvěrovým podvodům a porušování," argumentuje v dopise Bobošíková.

V kauze OKD bylo v minulosti podáno již několik trestních oznámení. Na bývalého šéfa ČSSD Stanislava Grosse a úřadujícího předsedu této strany Bohuslava Sobotku je podala další členka Suverenity, Jana Volfová.

Více čtěte:

Bobošíková to vládě spočítala
Další trestní oznámení v kauze bytů OKD. Na Bakalu

Gross prodal doly OKD výrazně pod cenou

  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…