Bobošíková: Zda mi jde o koryto, to musí posoudit jiní

06.11.2012 11:05

Jak o prezidentské kandidátce Janě Bobošíkové referuje Český rozhlas? Třeba připomíná, že nebude v prezidentské kandidatuře žádným nováčkem - před pěti lety totiž na prezidentku kandidovala za Komunistickou stranu Čech a Moravy. Jenže kandidaturu těsně před volbou stáhla. Byla také europoslankyní a v době takzvané televizní krize čelila vzbouřeným redaktorům.

Bobošíková: Zda mi jde o koryto, to musí posoudit jiní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Bývalá europoslankyně a šéfka mimoparlamentní strany Suverenita Jana Bobošíková splnila podmínky pro kandidaturu o prezidentský úřad – nasbírala 50 tisíc podpisů a již v pondělí se registrovala jako kandidátka na Ministerstvu vnitra.

„‘Naše lvice Bobošice bude velet republice.‘ Obrovský dort s tímto nápisem dostala Jana Bobošíková v den parlamentních voleb před dvěma lety. Původním povoláním novinářka nešetřila své bývalé kolegy z branže kritikou za to, že o Suverenitě nepíší a tím pádem o ní potenciální voliči nevědí,“ tak připomíná ve vizitce Bobošíkovou Český rozhlas na své webové stránce.

Podle serveru není ale Bobošíková ve volbách žádným nováčkem. Kandidovala do europarlamentu, kde už ale v druhém volebním období neuspěla. Zkoušela to i na primátorku Prahy, do Poslanecké sněmovny a teď podruhé na Pražský hrad.

„Dopředu říkám zcela jasně, a tím se liším od řady ostatních kandidátů, že už bych nepřipustila přenos dalších pravomocí do Bruselu,“ zdůraznila pak v rozhovoru pro rozhlas ona sama.

Vláda je tlupa, která drancuje republiku...

Nejvíc to podle Čro od komentátorů a novinářů Bobošíková schytala, když kandidovala před pěti lety na prezidentku za KSČM – jenže svou kandidaturu těsně před volbou stáhla.

„Dlouhodobě říkám, že se chci angažovat ve prospěch České republiky, dlouhodobě razím zcela jasné myšlenky, zcela jasné postoje. A je jenom na voličích, jestli tomu uvěří, nebo ne. Jestli mi jde, nebo nejde o koryto, opravdu musí posuzovat jiní,“ uvedla dále Bobošíková.

„Komentátoři o Janě Bobošíkové často mluví jako o populistce. Málokdo si ale vzpomene, že v době takzvané televizní krize šla důrazně proti proudu a čelila vzbouřeným redaktorům a tím si veřejnost na svoji stranu jistě nezískala. Její aktuální předvolební slogan na webu Suverenity zní: Vláda je tlupa, která drancuje republiku,“ uzavírá k její osobě rozhlas.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…