Bobošíková a Franz se registrují do přímé volby prezidenta

05.11.2012 8:53

Jana Bobošíková a Vladimír Franz se dnes zaregistrují na ministertsvu vnitra jako kandidáti na prezidenta v nadcházející přímé volbě hlavy státu. Bobošíková se dokonce má aktu na ministerstvu zúčastnit osobně, uvedl její mluvčí David Štěpán.

Bobošíková a Franz se registrují do přímé volby prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Předseda Senátu Milan Štěch vyhlásil první kolo prezidentských voleb na 11. a 12. ledna 2013. Druhé kolo se bude konat o dva týdny později. Kandidáti musejí odevzdat přihlášky nejpozději 6. listopadu.

Předání kandidátních listin znamená, že uchazeči dokázali získat nejméně 50 tisíc podpisů občanů na podpůrnou petici, která je pro jejich kandidaturu nutná. Bobošíková ve čtvrtek oznámila, že si založila transparentní účet, na kterém bude shromažďovat peníze určené na prezidentskou kampaň. Splnila tak další zákonnou podmínku nutnou k registraci. Vladimír Franz založení volebního účtu oznámil již na počátku října.

Na dnešek pak Franz oznámil oficiální ukončení kampaně, v níž týmy dobrovolníků sbíraly podpisy pod petici požadující jeho vstup do prezidentského klání. Jeho tým následně odnese petiční archy na ministerstvo vnitra.

Podle průzkumů jsou zatím favority v přímé prezidentské volbě bývalý premiér a expředseda ČSSD Miloš Zeman společně s dalším bývalým předsedou vlády Janem Fischerem, který vedl úřednický kabinet po pádu vlády Mirka Topolánka.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…