Bobošíková zpochybní výsledek voleb

02.06.2010 14:31

Šéfka Suverenity Jana Bobošíková zpochybní výsledek voleb do Poslanecké sněmovny. Podle ní byly výsledky zmanipulovány a průzkumy agentur veřejného mínění prý stranu poškodily.

Bobošíková zpochybní výsledek voleb

„Zatím máme informace od našich zástupců z 14 volebních komisí, že protokoly z volebních komisí neodrážely to, co se objevilo na oficiálních volebních stránkách Českého statistického úřadu. Nyní běží 10denní lhůta, během které podáme žalobu k Nejvyššímu správnímu soudu," řekla pro ParlamentníListy.cz bývalá europoslankyně Bobošíková.

Cinknuté průzkumy?

Bobošíková rovněž tvrdí, že průzkumy veřejného mínění stranu poškodily. „Nevím, jestli to bylo ze strany agentur úmyslné, nebo pouze neprofesionální," řekla lídryně Suverenity.

O dalších právních krocích v otázce údajně neprofesionálních průzkumů se Bobošíková radí se svými právníky. Zvažuje stížnost k Radě pro rozhlasové a televizní vysílání či k Radě České televize. Suverenita - blok J. Bobošíkové obdržel ve sněmovních volbách celorepublikově obdržel 3,67 procenta. Redakce se snažila získat reakci ČSÚ, ale v tiskovém referátu úřadu nikdo nebral telefony.

Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …