Boj EU s kouřením? Směšné, smál se Klaus. A otevřel továrnu na cigarety

29.09.2010 15:19

Hlava českého státu se zúčastnila otevření nového provozu továrny na výrobu cigaret. Při té příležitosti opět kritizovala Evropskou unii.

Boj EU s kouřením? Směšné, smál se Klaus. A otevřel továrnu na cigarety

Prezident Václav Klaus, který je známý svým nekuřáctvím a sympatiemi ke sportu, se zúčastnil slavnostního otevírání nového provozu zdejší továrny na cigarety.

Při akci odmítl, že by svou přítomností propagoval kouření. Kuřáků se však zastal a vyslovil se proti "vrchnostenským nařízením", jež s kouřením bojují.  Informaci přinesl server iDNES.cz.

Prezident přestřihl pásku u nové části závodu Philip Morris. Nový provoz má umožnit tabákovému gigantu zvýšit výrobní kapacitu továrny z 30 na 40 miliard kusů cigaret ročně.

Snad Vás EU nezahubí...

Prezident také firmě popřál, ať ji nezahubí regulace z Evropské unie,  která podle něj vede boj s kouřením směšným způsobem.

Prezident ale také  vyslovil obavy z toho, jak ohledně kouření postupuje Evropská unie. "Boj s kouřením je veden směšným způsobem, zákazy se nedá nic nikdy vyřešit," namítl s tím, že takové jednání v minulosti vedlo k pašování a domácké výrobě. "To je hloupé, to je nerozumné a to by politici neměli dělat," prohlásil Klaus.

Kouření nepodporuji, hájí se Klaus

Na dotaz novinářů, zda jeho návštěva v Kutné Hoře nemůže být brána jako podpora kouření, odpověděl, že rozhodně ne. "Podporuji boj s omezováním kouření vrchnostenským nařízením. To je něco jiného než podpora kouření," vysvětlila hlava státu.

Ta se nedávno pustila také do kritiky Nicolase Sarkozyho a nyní také postupu Evropské unie vzhledem k výjimce, jež si z Evropské listiny práv a svobod vymínila Česká republika. 

Více čtěte:

Zákaz kouření? Ministr zdravotnictví nesouhlasí

Foto: hrad.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…