Bono: Zpráva o Václavově smrti nám zlomila srdce. Byl statečný chlap

23.12.2011 7:36

Hospodářské noviny přinášejí reakce různých světových osobností. Lídr U2 Bono Vox lituje smrti Václava Hvla jako vzácného chlapa.

Bono: Zpráva o Václavově smrti nám zlomila srdce. Byl statečný chlap
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Havel: Devátý prezident Československa, první prezident České republiky

V pátek 23. prosince 2011 se koná pohřeb prvního polistopadového prezidenta Václava Havla. Jednou z osobností světové scény, která na Václava Havla vzpomíná, je i zpěvák irské skupiny U2 Bono Vox. "Výlevy smutku. Poté co vám zpráva o Václavově smrti zlomila srdce, připomněly světu, že byl daleko víc než jen soupisem svých mimořádných úspěchů," citují HN Bona.

Podle Bona splétal Havel poezii, strategii a lidskost v jediný pramen, který dokáže činit změny. "Václav byl až moc vzácný chlap. Když jsem slyšel, že zemřel, smutek, který jsem pocítil při ztrátě přítele, byl následován strachem," dodal Bono. "Strachem, že na úsvitu 21. století potřebujeme právě takové vůdcovství, jaké nám on nabídl za soumraku století dvacátého," dodal světoznámý zpěvák a aktivista za lidská práva.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…