Bratr Kryla: Po zloději propisek přišel pijan. Karla by z dnešní politiky trefil šlak

03.01.2014 13:01

ROZHOVOR Po zloději propisek se dostal k moci pijan, kvůli němuž si z nás dělá srandu celý svět. Tak hodnotí rošádu na Hradě zpěvák Jan Kryl. Jeho staršímu, zesnulému, bratrovi Karlovi by se z politické současnosti Česka prý točila hlava a trefil by ho šlak. Letos uplyne sedmdesát let od narození legendárního písničkáře Karla Kryla a dvacet let od jeho úmrtí.

Bratr Kryla: Po zloději propisek přišel pijan. Karla by z dnešní politiky trefil šlak
Foto: Redakce
Popisek: Výřez z pamětní desky Karla Kryla v Olomouci

Anketa

Které velmoci věříte nejvíce?

10%
87%
3%
hlasovalo: 252890 lidí

U bratra Karla si letos připomeneme dvě kulatá výročí. Jak by asi reagoval na tuzemskou politickou situaci?

Asi bylo dáno shůry, že má odejít tak brzy. Z té dněšní politiky by se mu nejen točila hlava, ale trefil by ho šlak. Karel byl na vývrat, když ten první prezident šel na inauguraci v krátkých kalhotách! Co by tedy říkal nad těmi dalšími?!?!

Jak jste přijal nové rozložení sil v Poslanecké sněmovně?

Ono se zase tak moc nezměnilo. Nové rozložení sil mě nepřesvědčilo v tom, že by se praví nebo leví politici nějak zvlášť lišili. Dnes se to poznat nedá. Snad zanedlouho poznáme, co to přinese. Sliby umí dávat všichni stejně, ale činy jsou pak úplně jiné.

Myslíte si, že umírněná pravolevá koalice povede ke zklidnění situace na politické scéně?

Je skutečností, že ta předešlá oficiální pravá vláda zbabrala, co mohla. Lidé teď čekají na zklidnění, ale už první jednání přinesla spoustu rozdílných názorů a směrů. Hádali se jak malí kluci hlavně o posty na výsluní.

Jaké politické uskupení vás nejvíce zklamalo a naopak, jaké nejvíce potěšilo a čím?

Ono se nedá říci, že někdo zklamal či potěšil. Po tolika letech devastace slušnosti a morálky se není co divit, že se v politice a vlastně všude kolem nás děje tolik zlého, že už to nikoho neuráží.

Dnes si hodně lidí klade otázku, jestli se Česko nezmění ve firmu typu Agrofert. Co vy na to?

Někdy si kladu otázku, jestli to není lepší, aby stát vedl podnikatel. Jenže zrada je v tom, že není podnikatel jako podnikatel! Proč zrovna Andrej Babiš?  Nejspíš asi musí dozrát čas a ten přinese poznání.

Jak se vám jeví prezident Miloš Zeman?

Máme prezidenta, kterého si zasloužíme! A jestli někdo myslel, že bude jako ovečka poslouchat a dělat jen to, co mu předhodí, ukrutně se mýlil. Člověk, který tak neskutečně touží po moci, jakmile se k ní dostane, určitě jí využije do poslední kapky. A také tak jedná. Jen je mi líto, že po jednom, který krade propisky, se dostal k moci druhý, kterému je úplně jedno, že si z jeho pití dělá legraci celý svět! To máme představitele!

Co byste popřál Česku do tohoto roku?

Všem lidem dobré vůle bych popřál, aby konečně prozřeli a nenechali se vést jako ovce. Politici budou “pro dobrý stát” lhát, až se bude prášit a je jen na moudrosti, aby zacvičila s neschopností rozlišovat mezi dobrým a zlým.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …