Bude na důchody. Léky a potraviny budou ale dražší

04.06.2010 10:26

Bezděkova komise má již příští středu zveřejnit návrh penzijní reformy. Její přípravy tak finišují.

Bude na důchody. Léky a potraviny budou ale dražší

Ekonomičtí experti vstoupili do závěrečné fáze zpracovávání návrhů penzijní reformy pro nový kabinet.  V této souvislosti se hovoří o jednotné 19procentní sazbě DPH a snížení odvodů na sociální pojištění.

"Takto v této chvíli zpráva vypadá," uvedl pro Mladou frontu Dnes jeden ze zdrojů, které o reformě jednají. Podle zdroje se bude o reformě ale dále jednat a nejsou vyloučeny další změny. Definitivní podoba návrhu by měla být známa příští středu.

Zdražení léků či potravin

Zavedení jednotné 19% daně by zdražilo potraviny či léky, přineslo by ale lidem například vyšší čisté příjmy, protože by nemuseli odvádět tolik peněz na sociální pojištění.

Členové tzv. Bezděkovy komise, tedy týmu pod vedením bývalého šéfa Penzijního fondu Aegon Vladimíra Bezděka, se ale k reformě před zveřejněním její definitivní podoby příliš nechtějí vyjadřovat.

"Do oficiálního zveřejnění nebudu dávat žádný komentář," řekl deníku sám Bezděk. Systém podle něj bude stejně více či méně založený na průběžném financování.

Více čtěte:

Dotáhneme důchodovou reformu do roku 2012, prohlašuje Nečas

Foto: freehomeclub.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…