Budete se stydět za ty články o Havlovi, vyčetl hradní exkancléř

18.12.2011 18:24

Odchod Václava Havla nás připravil o člověka, který dal před více než dvaceti lety lidem v této zemi víru a naději, že má smysl měnit věci k lepšímu. Dopad jeho ztráty si uvědomíme až za léta a jeho význam docení až historie. Také po čtyřiceti komunistických letech pomohl navázat na tradice založené našimi otci a dědy. To jsou reakce na skon bývalého prezidenta.

Budete se stydět za ty články o Havlovi, vyčetl hradní exkancléř
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Zpráva o tom, že dnes v ranních hodinách zemřel bývalý český prezident Václav Havel, vyvolala všeobecný zármutek, kteří o to více pociťují ti, kteří bývalou hlavu státu dobře znali a měli možnost se s ním stýkat. Patří k nim mimo jiné i bývalý disident Alexandr Vondra, vedoucí prezidentské kanceláře Ivo Mathé či první předseda Sdružení československých podnikatelů Rudolf Baránek.

„Odešel člověk, kterého jsem měl moc rád. Odvážný a zároveň skromný a otevřený muž. Před více než dvaceti lety dal lidem v této zemi víru a naději, že má smysl měnit věci k lepšímu. To bylo nesmírně důležité ve společnosti, kde téměř nikdo nevěřil nikomu ani ničemu,“ řekl pro ParlamentníListy.cz ministr obrany Alexandr Vondra, bývalý disident a signatář Charty 77.

Vše k tématu skon Václava Havla

Soukromníkům umožnil navázat na tradice otců a dědů

„To je ztráta, jejíž dopad si uvědomíme až za léta. Jeho význam pořádně ocení skutečně až historie. A možná že se snad i ti, kteří ho kritizují a dokonce zesměšňují, opravdu potáhnou za nos. Možná i na vašem serveru ti, kteří píší strašné články, se možná jednou budou stydět,“ prohlásil pro ParlamentníListy.cz Ivo Mathé, vedoucí Kanceláře prezidenta ČR Václava Havla z let 1999 až 2003.

„Soukromníci v prostoru bývalého Československa vděčí panu Václavu Havlovi za to, že po čtyřiceti komunistických letech mohli navázat na tradice založené našimi otci a dědy. Nejen za to mu patří náš dík,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Rudolf Baránek, první předseda Sdružení československých podnikatelů.

Foto: Hans Štembera

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ova, jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …