Budou padat zuby? Bohuslav Sobotka se vysmíval starým kandidátům na Hrad

05.08.2012 13:20

Narážky šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky na věk některých uchazečů o prezidentský stolec jsou trapné, neuctivé a hloupé. Pro ParlamentniListy.cz to uvedla vicepremiérka Karolína Peake.

Budou padat zuby? Bohuslav Sobotka se vysmíval starým kandidátům na Hrad
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Politička tak reagovala na podivný Sobotkův výpad, který napsal na zeď svého facebookového profilu.

Šéf sociálních demokratů tímto způsobem komentoval článek v českých médiích, který popisoval jak pákistánskému politikovi vypadly v debatě umělé zuby. Bohuslav Sobotka v návaznosti na tuto zprávu pak napsal na facebook, že něco podobného může hrozit aktuálně i v debatě českých uchazečů o Hrad.

„Myslím, že něco podobného nás možná čeká i v našich prezidentských televizních debatách. Prostě jsem si představil tu partičku mocichtivých sedmdesátníků, deroucích se na Hrad, a neudržel jsem se,“ trefil se předseda ČSSD do starších politiků, kteří se utkají o post hlavy státu.

Sobotkovy výroky velmi pobouřily vicepremiérku Karolínu Peake. Ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz slova předsedy ČSSD rázně odmítla.
 
"Narážky předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky na adresu starších prezidentských kandidátů jsou nejen neuctivé, ale zkrátka hloupé. Velmi laciný způsob vedení politické kampaně. Ovšem pro ČSSD typický," prohlásila Peake.
 
Mezi kandidáty je několik politiků ve vyšším věku. Socialisté jsou nejvíce alergičtí na svého bývalého předsedu Miloše Zemana (67 let). Předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi je 74 let.
 

Na Sobotkův profil začalo psát hned několik jeho "kamarádů". Většina souhlasí a přidává svou trošku do mlýna. "Ano, dědkové a babky v politice nemaj co dělat, pak se divíme že spí a nebo se posere," uvedl jistý Otto Klouda.

 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…