Budu na sobě pracovat, znovu slíbil Topolánek

23.03.2010 18:59

Mirek Topolánek zůstává v čele ODS a povede stranu do voleb. Polepším se a budu na sobě pracovat, slíbil nicméně.

Budu na sobě pracovat, znovu slíbil Topolánek

Mirek Topolánek po téměř dvanáctihodinovém jednání přiznal, že jeho rétorika je jeho nejslabší stránkou a bude na sobě pracovat. "Přesto jsem člověkem, který možná občas neslušně mluví, ale narozdíl od jiných neslušně nejedná," zdůraznil Topolánek. Nikdy prý nebude nakašírovaným politikem, který bude měnit názory podle marketingových expertů.

"Diskuse byla velmi dlouhá a adekvátní vážnosti situace. Gremium se shodlo na tom, že setrvání ve funkci je na mně. Mé rozhodnutí je následující. Zůstávám v čele ODS. Pevně věřím, že přes umělost té aféry budou mé výroky pochopeny správně. Povedu ODS k vítězství ve volbách a budu se o to prát. Odmítám výroky ČSSD proti mé osobě, která mé výroky hrubě překrucuje," dušoval se Topolánek.

Více: Kritici Topolánka nezlomili. Zůstává a povede ODS do voleb

Kritice neušel ani předseda Senátu Sobotka. Ten prý výroky pochopil špatně a Topolánek je znepokojen tím, že Sobotka uspořádal před gremiem vlastní tiskovou konferenci.

Topolánek to prý neměl na dnešním gremiu lehké a byl ochoten podpořit všechna řešení. Nicméně nakonec se rozhodl zůstat v čele partaje. O své řečnické chybě v rozhovoru s časopisem Lui stále hovořil jako o chybě, která ale nebyla úplně jeho.

Langer: Topolánek si musí dávat pozor na to, co řekne

"Pan předseda si musí dávat na to, co říká, protože platí, že cokoli politik řekne, může být použito proti němu," dodal místopředseda strany Ivan Langer.

Vedení strany jednalo o dalším postupu od časného rána. Zlomilo tak rekord z roku 1997, kdy po "Sarajevském atentátu" na tehdejšího premiéra Václava Klause zasedaly hlavní tváře ODS jedenáct hodin, aby řešily skandál kolem tajemných sponzorů vládní partaje.

Foto: Hans Štembera

.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…