Bum, prásk. Doktor Macek zle utřel skuhrající fanoušky knížete

27.01.2013 7:38

Příznivci Karla Schwarzenberga (TOP 09) neskrývají velké a trpké zklamání z toho, že jejich kandidát v prezidentské volbě neuspěl. Své rozhořčení dávali najevo jak včera přímo v Lucerna Music Baru, tak i na facebookových profilech.

Bum, prásk. Doktor Macek zle utřel skuhrající fanoušky knížete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Anketa

Jste rádi, že vyhrál Miloš Zeman?

79%
21%
hlasovalo: 55478 lidí

Nevybíravými poznámkami glosovali Schwarzenbergovi podporovatelé už první vystoupení nového prezidenta Miloše Zemana (SPOZ). "Dneska mu ještě můžeme nadávat a urážet ho, pak už to bude trestné," pustil se do Zemana jeden z jeho odpůrců.

Jedna z příznivkyň knížete zase přišla s kuriózním nápadem, aby se Praha osamostatnila. "Ať se oddělí od zbytku republiky. Ať si Zemana v Brně sežerou," řekla novináři ihned.cz. Nářek se po zvolení Zemana rozléhá na sociálních sítích.

Všechny tyto projevy, výroky a debaty na sociálních sítích zaznamenává doktor Miroslav Macek, který je ve své glose odsuzuje. Tak se podle něj neprojevují tolerantní demokraté a vzdělanci.

Skuhrání a okopávání protivníka

"Spíše lze pozorovat skuhrání ukřivděných chlapečků, kteří se navzájem dlouho ujišťovali jak jsou skvělí, silní a báječní, než přišli kluci z vedlejší vesnice a nabančili jim. A tak se alespoň navzájem utěšují, že kdyby se bojovalo podle jejich pravidel a na jejich humnech, byli by skvělí a vyhráli by. A navíc, co je to za vítězství, když ti hoši od vedle mluví jiným dialektem, vrtají se v nose a neumějí se tak skvěle plácat po zádech jako oni? A ani ti burani z okolních vesnic jim nepřišli na pomoc!" píše Macek.

Opravdových osobností, které jsou nad věcí, je mezi nimi podle Macka "velice, převelice poskrovnu". Ostatním se prý hroutí svět. Jenže nejde o svět skutečný, ale ten (převážně v Praze) vysněný a mediálními spanilými jízdami šířený, píše.

"Obávám se ovšem, že se nevrátí do reality a nezačnou tedy každodenně politicky pracovat na alternativním 'nezemanovském' programu, aby s ním příště slavně vyhráli, ale s pravděpodobností hraničící s jistotou se ukřivděně pustí do tradičního českého okopávání nohou protivníka," předvídá kriticky Macek.

Celá glosa doktora Macka:

Jací opravdu byli a jsou, se ukazuje při projevech sympatizantů poraženého prezidentského kandidáta. Opravdu se projevují jako tolerantní demokraté a vzdělanci?
Zatím se to - s přihlédnutím ke komentářům v mediích a k debatám na sociálních sítích - opravdu tak nejeví.
Spíše lze pozorovat skuhrání ukřivděných chlapečků, kteří se navzájem dlouho ujišťovali jak jsou skvělí, silní a báječní, než přišli kluci z vedlejší vesnice a nabančili jim. A tak se alespoň navzájem utěšují, že kdyby se bojovalo podle jejich pravidel a na jejich humnech, byli by skvělí a vyhráli by. A navíc, co je to za vítězství, když ti hoši od vedle mluví jiným dialektem, vrtají se v nose a neumějí se tak svěle plácat po zádech jako oni? A ani ti burani z okolních vesnic jim nepřišli na pomoc!
Opravdových osobností, kteří jsou nad věcí, je mezi nimi vidět velmi, velice, převelice poskrovnu!
Ostatním se hroutí svět: ne ten skutečný, ale ten převážně v Praze vysněný a mediálními spanilými jízdami šířený.
Obávám se ovšem, že se nevrátí do reality a nezačnou tedy každodenně politicky pracovat na alternativním „nezemanovském“ programu, aby s ním příště slavně vyhráli, ale s pravděpodobností hraničící s jistotou se ukřivděně pustí do tradičního českého okopávání nohou protivníka…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…