Bum, prásk. Doktor Macek zle utřel skuhrající fanoušky knížete

27.01.2013 7:38

Příznivci Karla Schwarzenberga (TOP 09) neskrývají velké a trpké zklamání z toho, že jejich kandidát v prezidentské volbě neuspěl. Své rozhořčení dávali najevo jak včera přímo v Lucerna Music Baru, tak i na facebookových profilech.

Bum, prásk. Doktor Macek zle utřel skuhrající fanoušky knížete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Anketa

Jste rádi, že vyhrál Miloš Zeman?

79%
21%
hlasovalo: 55478 lidí

Nevybíravými poznámkami glosovali Schwarzenbergovi podporovatelé už první vystoupení nového prezidenta Miloše Zemana (SPOZ). "Dneska mu ještě můžeme nadávat a urážet ho, pak už to bude trestné," pustil se do Zemana jeden z jeho odpůrců.

Jedna z příznivkyň knížete zase přišla s kuriózním nápadem, aby se Praha osamostatnila. "Ať se oddělí od zbytku republiky. Ať si Zemana v Brně sežerou," řekla novináři ihned.cz. Nářek se po zvolení Zemana rozléhá na sociálních sítích.

Všechny tyto projevy, výroky a debaty na sociálních sítích zaznamenává doktor Miroslav Macek, který je ve své glose odsuzuje. Tak se podle něj neprojevují tolerantní demokraté a vzdělanci.

Skuhrání a okopávání protivníka

"Spíše lze pozorovat skuhrání ukřivděných chlapečků, kteří se navzájem dlouho ujišťovali jak jsou skvělí, silní a báječní, než přišli kluci z vedlejší vesnice a nabančili jim. A tak se alespoň navzájem utěšují, že kdyby se bojovalo podle jejich pravidel a na jejich humnech, byli by skvělí a vyhráli by. A navíc, co je to za vítězství, když ti hoši od vedle mluví jiným dialektem, vrtají se v nose a neumějí se tak skvěle plácat po zádech jako oni? A ani ti burani z okolních vesnic jim nepřišli na pomoc!" píše Macek.

Opravdových osobností, které jsou nad věcí, je mezi nimi podle Macka "velice, převelice poskrovnu". Ostatním se prý hroutí svět. Jenže nejde o svět skutečný, ale ten (převážně v Praze) vysněný a mediálními spanilými jízdami šířený, píše.

"Obávám se ovšem, že se nevrátí do reality a nezačnou tedy každodenně politicky pracovat na alternativním 'nezemanovském' programu, aby s ním příště slavně vyhráli, ale s pravděpodobností hraničící s jistotou se ukřivděně pustí do tradičního českého okopávání nohou protivníka," předvídá kriticky Macek.

Celá glosa doktora Macka:

Jací opravdu byli a jsou, se ukazuje při projevech sympatizantů poraženého prezidentského kandidáta. Opravdu se projevují jako tolerantní demokraté a vzdělanci?
Zatím se to - s přihlédnutím ke komentářům v mediích a k debatám na sociálních sítích - opravdu tak nejeví.
Spíše lze pozorovat skuhrání ukřivděných chlapečků, kteří se navzájem dlouho ujišťovali jak jsou skvělí, silní a báječní, než přišli kluci z vedlejší vesnice a nabančili jim. A tak se alespoň navzájem utěšují, že kdyby se bojovalo podle jejich pravidel a na jejich humnech, byli by skvělí a vyhráli by. A navíc, co je to za vítězství, když ti hoši od vedle mluví jiným dialektem, vrtají se v nose a neumějí se tak svěle plácat po zádech jako oni? A ani ti burani z okolních vesnic jim nepřišli na pomoc!
Opravdových osobností, kteří jsou nad věcí, je mezi nimi vidět velmi, velice, převelice poskrovnu!
Ostatním se hroutí svět: ne ten skutečný, ale ten převážně v Praze vysněný a mediálními spanilými jízdami šířený.
Obávám se ovšem, že se nevrátí do reality a nezačnou tedy každodenně politicky pracovat na alternativním „nezemanovském“ programu, aby s ním příště slavně vyhráli, ale s pravděpodobností hraničící s jistotou se ukřivděně pustí do tradičního českého okopávání nohou protivníka…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…