Byla ojetá, hájil šéf ČT Janeček nákup luxusní motorky

27.08.2010 7:01

Na středečním zasedání Rady ČT se generální ředitel České televize hájil proti nařčením deníku Blesk. Bulvár se před časem zaměřil na majetkové poměry televizního šéfa.

Byla ojetá, hájil šéf ČT Janeček nákup luxusní motorky

Jiří Janeček, který se již pro ParlamentníListy.cz proti nařčením ohradil, se ve středu na zasedání veřejně očisťoval a dal dokumentaci hospodaření k dispozici radě.

Vyjádření Jiřího Janečka exkluzuvně pro ParlamentníListy.cz ZDE

Přijďte na návštěvu

"Nenadbíhám bulváru a nebudu komunikovat s bulvárem," uvedl s nadhledem na zasedání Rady ČT Janeček. "Mé výdaje odpovídají příjmům a rád je všechny zpřístupním. Pozemky jsou volně k nahlédnutí na katastrálním úřadě. Mám hypotéku na dům na Zahradním Městě nikoli za 6,5, ale za 5,5 milionů. Nemám co schovávat a všechny vás zvu na návštěvu, akorát ještě nevím, co budu vařit," řekl radním s úsměvem Janeček. Na to mimo mikrofony pohotově reagovala členka rady Dana Ekrtová, že by ráda přišla.

Motorkář

"Prosím vás, ten motocykl jsem kupoval před šesti lety za 330 000 a byl ojetý. Dokážete si asi představit, jakou cenu má dneska,"  hájil se Janeček ve věci svého motocyklu. Právě snímky Janečka na luxusní trojkolce zveřejnil Blesk s tím, že má milionovou hodnotu.

"Dala jsem si tu práci a pečlivě jsem si výdaje pana Janečka porovnala s příjmy a musím dodat, že je zde i velká rezerva," řekla během zasedání radní Ekrtová.

Blesk udeřil před týdnem

"Už jsem si zvykl, že když v České televizi prosazujeme změny směřující k úsporám, přicházejí osobní útoky. Moje osobní a majetkové poměry jsou velice jednoduché," uvedl minulý týden v exkluzivním vyjádření pro ParlamentníListy.cz Janeček v reakci na kritiku bulvárního tisku.

Dále pokračoval ve vysvětlování, v němž přiznal, že jako generální ředitel pobírá měsíční plat přesně 237.000 korun a k tomu roční odměnu sedm set tisíc. To jsou podle Janečka na základě veřejných jednání a zápisů Rady ČT veřejné známé a dohledatelné údaje.

Rada Baumruka na závěr - Levnější obleky

V konečné fázi obhajoby ředitele ČT zazněla věta od předsedy rady. "Pan generální ředitel by akorát mohl nosit levnější obleky," neodpustil si na závěr jízlivou, ale z obou stran úsměvnou narážku, předseda Rady ČT Jiří Baumruk. "K panu Janečkovi se do bytu půjdu podívat, avšak ne na cenovky s nábytkem, ale spíše na tu večeři," dodal Baumruk.

Více k tématu:


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: koz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …