Bývalého šéfa strážníků Kotrouše bude hájit advokát Kramarič

07.12.2011 6:03

Bývalého šéfa pražských strážníků Vladimíra Kotrouše, který je podezřelý z braní úplatku, bude hájit advokát Julius Kramarič. Píšou to dnešní Lidové noviny (LN). Kramarič je považován za jednoho z nejdražších českých advokátů, podle listu by Kotrouš za jeho služby mohl zaplatit až statisíce korun.

Bývalého šéfa strážníků Kotrouše bude hájit advokát Kramarič
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Peníze Kotrouš podle Lidových novin dostal za "určitou službu". Akce Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu měla být výsledkem několikaměsíční práce. Primátor Bohuslav Svoboda (ODS), do jehož pravomoci bezpečnost v Praze spadá, v pátek uvedl, že pokud se informace médií potvrdí, očekává, že Kotrouš bude okamžitě postaven mimo službu nebo s ním bude rovnou rozvázán pracovní poměr.

Sledujeme téma Korupce 

Podle Klemy městská policie i vedení města obdrží oficiální informaci o zadržení Kotrouše zřejmě až v pondělí. Podle indicií vyplývajících z úkonů policie ale podle něj vyplývá, že se celá záležitost skutečně Kotrouše týká.

Klema do doby, než se případ vyřeší, bude Kotrouše ve funkci zastupovat. Jde podle něj o standardní postup stejně jako v případě dovolené nebo nemoci ředitele. Městské policii Kotrouš velí od roku 2002, pracuje u ní však ještě o deset let déle. Absolvoval policejní akademii, deset let byl ředitelem obvodu Praha 6, pak krátce náměstkem ředitele strážníků.

Psali jsme:
Miliardář Babiš to spočetl: Od Sametu utopila republika 5 bilionů v korupci
Držíme hubu jako za komunistů, hněval se miliardář Babiš v Hydeparku
Viewegh: Dost bylo Dalíků, Grossů, Kocourků... Babiš do politiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …