Bývalý karlovarský radní ve vazbě. Smrdí to až do Prahy

19.10.2011 13:09

VÍME PRVNÍ Zpráva, na kterou mnozí občané Karlových Varů čekali celé léta, se stala skutečností. Desítky trestních oznámení, které v podali v uplynulých měsících na zdejší politiky, přinesly teprve teď první výsledky. Přesto je velkým překvapením, že prvním, kdo se ocitl na mušce policie, je bývalý karlovarský radní Vít Hořejš.

Bývalý karlovarský radní ve vazbě. Smrdí to až do Prahy
Foto: Archiv
Popisek: Dříve živá karlovarská Třída TGM dnes zeje prázdnotou

Hořejš (Volba pro město) totiž oficiálně nefiguroval v žádných velkých kauzách, jimiž se Karlovy Vary nechvalně proslavily. Také důvod, proč byl zatčen, prozatím nijak nesouvisí s jeho bývalou aktivní politickou činností, ale se společností AC START, která provozovala populární stadion a karlovarskou burzu.

Právě kvůli své podnikatelské činnosti byl obviněn z poškozování věřitele a tunelování, podle obvinění vytvořil falešnou pohledávku a pokusil se jí prodat. Dluhů se snažil zbavit nejrůznějšími nekalými způsoby. Tuto skutečnost nám potvrdila i advokátka podnikatele, jemuž byla podezřelá pohledávka nabídnuta, odmítla však uvést podrobnější informace a nepřála si, aby jméno jejího klienta bylo zveřejněno. "Věc je velmi vážná a bude mít obrovský dopad na celou politickou scénu," přiznala pouze ParlamentnímListům.cz.

Do kauzy jsou namočeny i pražské špičky

Podle zdroje redakce jsou do celé kauzy namočeny i politické špičky v Praze. Prozradil nám též, že Hořejš skončil ve vazbě mimo jiné proto, že dlouhodobě nepřebíral poštu a snažil se ukrývat, místo jeho pobytu ale kdosi policii udal. Do vážné finanční situace se údajně dostal v souvislosti se svými rodinnými problémy. Hořejš po prvním výslechu všechna obvinění popřel.

Vyšetřovatelé v souvislosti s tím prošetřují i jeho politické aktivity, činnost v komisích pro hospodaření s majetkem. Je zajímavé, že ve vazbě je od minulého týdne, ale zpráva o jeho zatčení pronikla na veřejnost až dnes. O jeho obrovských problémech a dluzích se delší dobu spekulovalo.

Více o Karlovarském kraji

Více čtěte:

Ilustrační foto: Hans Štembera

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…