Bývalý poradce Paroubka Vyvadil chce být senátorem

30.06.2010 16:33

Bývalý blízký spolupracovník exšéfa ČSSD Jiřího Paroubka Jiří Vyvadil se chce stát senátorem. O přízeň bude usilovat na Karlovarsku.

Bývalý poradce Paroubka Vyvadil chce být senátorem

Někdejší hlavní poradce pro strategické otázky a justici šéfa ČSSD Jiřího Paroubka Jiří Vyvadil  aspiruje na funkci senátora. V úterý bude podle agentury mediafax usilovat o podporu karlovarskou ČSSD. 

S Paroubkem Vyvadila pojí již přátelství z dob minulého režimu.Oba spolu za normalizace působili v Československé straně socialistické, jež ale po revoluci prohospodařila svůj majetek a nakonec se rozpadla.

Poslanec i senátor

Poté Vyvadil zamířil do České strany sociálně demokratické, za niž seděl i v Poslanecké sněmovně. V letech 1996 - 2000 působil za sokolovský region v Senátu.

Vyvadil se také v roce 2000 ucházel o funkci veřejného ochránce práv. Neúspěšně. V tomtéž roce byl jmenován soudcem Okresního soudu v Sokolově, poté působil také u Obvodního soudu pro Prahu 3 a Městského soudu v Praze. Od roku 2005 byl soudcem Nejvyššího správního soudu v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…