Bývalý šéf dopravního podniku Dvořák je zločinec, řekl Randák na Frekvenci 1

23.03.2012 19:10

Hostem pořadu Pressklub na Frekvenci 1 byl v pátek bývalý šéf civilní rozvědky Karel Randák. Momentálně se zabývá korupcí díky Nadačnímu fondu proti korupci. V rádiu popsal, jak fond funguje. Ředitele DPP Martina Dvořáka označil za zločince a vyloučil, že by v jeho branži existoval střet zájmů.

Bývalý šéf dopravního podniku Dvořák je zločinec, řekl Randák na Frekvenci 1
Foto: Archiv
Popisek: Karel Randák má v Nadačním fondu proti korupci na starosti vyšetřování

NFPK často funguje díky tipům od občanů. „Lidé většinou přinášejí nějaké materiály. Hlavně listinné dokumenty, více než nahrávky,“ popsal Randák. Pokud NFPK obdrží informace, je nutné potom podezření ověřit ještě z dalších zdrojů. Podobným způsobem byly odhaleny například nevýhodné smlouvy v pražském dopravním podniku. „Zakázky v dopravním podniku jsou buď předražené nebo jde někomu malá domů,“ tvrdí Randák.

Zneužívá Nečas BIS?

Randák jednoznačně popřel, že by disponoval jakoukoli technikou, kterou by mohl používat například k odposlechům, což napsal časopis Reflex. „Běžte se zeptat do Reflexu, kde tyto nepravdivé informace vzal,“ vyzval moderátora.

Odhalení NFPK o pražském dopravném podniku také může být považováno za střet zájmů, jelikož je blízkým přítelem exmanželky bývalého ředitele DPP Martina Dvořáka. „Je to člověk, který se nechal zmanipulovat a člověk, který podepsal smlouvy, které podepsat neměl,“ uvedl. Potvrdil, že by tedy lidé měli bývalého ředitele DPP považovat za zločince.

„Pro mě je zarážející, že informacemi, které nemohl získat nikdo jiný než BIS, disponuje také pan premiér,“ potvrdil Randák svá dřívější slova, že premiér Petr Nečas podle něj Bezpečnostní informační službu zneužívá.



Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…