ČEZ: Žáci si vysportovali peníze na modernizaci přírodovědné učebny

13.12.2012 13:40

Nová prezentační technika, demonstrační nábytek a interaktivní výukové pomůcky pomůžou pedagogům Základní školy Moravská Třebová v Palackého ulici zvyšovat zájem žáků o výuku přírodopisu a fyziky. O příspěvek na modernizaci přírodovědné učebny ve výši 100 tisíc korun od Nadace ČEZ se zasloužili samotní žáci, když se umístili na třetím místě v celorepublikovém finále základní škol v atletickém Oranžovém pětiboji.

ČEZ: Žáci si vysportovali peníze na modernizaci přírodovědné učebny
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Modernizace učebny reaguje na současný vývoj ve školství a moderní výukové metody. Učitelé nyní využívají při výuce počítač s dataprojektorem a promítací tabuli s prezentérem. Zastaralý demonstrační stůl nahradil nový, jehož součástí je i tabule, a vybavení třídy se rozrostlo také o digitální mikroskop s připojením k počítači a sadu žákovských mikroskopů. „Naším cílem je zkvalitnit výuku a více zapojit žáky do výkladu učiva. Zábavné pokusy a názorné ukázky probíraných jevů jsou přesně tou správnou cestou,“ uvědomuje si ředitel základní školy Petr Vágner.

V roce 2012 uspořádala Nadace ČEZ v pořadí druhý ročník Oranžového pětiboje. Tři nejlepší školy celorepublikového klání, které má motivovat děti k pohybu, si mohly od Skupiny ČEZ  a Nadace ČEZ vybrat příspěvek na „Oranžovou učebnu“ nebo „Oranžové hřiště“. „Jsme rádi, že se nám daří zvednout děti od počítačů. Letos se nám přihlásilo téměř 48 000 žáků základních škol, což je oproti loňskému pětiboji dvojnásobný nárůst,“ raduje se Bohdana Horáčková, ředitelka Nadace ČEZ.

Zatímco v úvodním ročníku se patronkou Oranžového pětiboje stala rychlobruslařka Martina Sáblíková, v letošním roce malí sportovci závodili pod dohledem atletek ženské štafety na 400 m – Zuzany Bergrové, Denisy Rosolové a Jitky Bartoníčkové, a dále akrobatické lyžařky Nikol Sudové a biatlonistky Barbory Tomešové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …