ČEZ slíbil Ústeckému kraji poloviční emise. Ovšem až za deset let

03.12.2011 16:12

Ústecký kraj v pátek uzavřel smlouvu o vzájemné spolupráci s ČEZem. Cílem je snížit environmentální zátěž při zajištění dlouhodobé stability energetického zásobování na území kraje, zajistit dlouhodobou prosperitu pro své občany a rozvinout spolupráci i v dalších oblastech, jako jsou výzkum a vývoj, vzdělávání, regionální rozvoj.

ČEZ slíbil Ústeckému kraji poloviční emise. Ovšem až za deset let
Foto: red
Popisek: Hejtmanka Jana Vaňhová ve své kanceláři

Jak informovala hejtmanka kraje Jana Vaňhová: "Ústecký kraj je energetickým srdcem České republiky a jeho rozvoj je úzce svázán s energetikou. Skupina ČEZ zde disponuje výsadním postavením v oblasti strategických energetických zdrojů výroby elektrické energie. Pokud chceme jít cestou minimalizace nepříznivých vedlejších vlivů na životní prostředí a zároveň dosáhnout dlouhodobé prosperity pro své občany, je to logicky první subjekt, s kterým musíme jednat. Toto partnerství proto považujeme za strategické," uvedla.

"Skupina ČEZ je společensky zodpovědným subjektem,kladoucí důraz na bezpečný a k životnímu prostředí šetrný provoz," sdělil na tiskové konferenci Daniel Beneš, generální ředitel ČEZu.

"V roce 2007 jsme zahájili komplexní obnovu zdrojů s cílem prodloužit provoz některých výrobních zdrojů a zároveň snížit dopady na životní prostředí a na obyvatele Ústeckého kraje. Investice za více než 100 miliard korun zde nejen umožní zachovat současné pracovní pozice, ale zároveň vytváří i nové pracovní příležitosti."

Rámcová smlouva o spolupráci podle informací ParlamentníchListů.cz definuje různé oblasti spolupráce a příspěvky obou stran ke zlepšení životního prostředí v Ústeckém kraji. 

"Za předpokladu realizace komplexní obnovy projektů Elektráren Tušimice, Prunéřov, Ledvice a výstavby nového paroplynového zdroje v Počeradech jsme připraveni do roku 2020 snížit emise v průměru o 50 procent," řekl Vladimír Hlavinka, ředitel divize výroba ČEZ. "Ze strany Ústeckého kraje můžeme přislíbit podporu investičních záměrů ČEZ přinášející snížení environmentální zátěže a zajištění dlouhodobé stability energetického zásobování na území kraje," doplnila hejtmanka.

KAM DÁL:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …