ČSA překvapují. Mají o miliardu nižší schodek než loni

28.06.2010 5:56

Ač již mnozí nad českými aeroliniemi zlomili hůl, zdá se, že společnost se zdvihá z pomyslného popela. Hospodaří lépe a je o ni větší zájem.

ČSA překvapují. Mají o miliardu nižší schodek než loni

České aerolinie hospodaří v tomto roce výrazně lépe než loni. V prvním čtvrtletí firma vykázala o 1,2 miliardy lepší výsledek než před rokem. Nyní totiž vykázala ztrátu pouze 134 milionů korun.

Mluvčí společnosti Hana Hejsková se k číslům nevyjádřila s tím, že ČSA nezveřejňují dílčí výsledky hospodaření. Loni se přitom společnosti ocitla v ekonomické tísni a hrozilo jí ukončení provozu.

O ČSA je větší zájem 

ČSA si v prvním čtvrtletí roku 2010 vedla oproti stejnému období v loňském roce lépe například v počtu přepravených cestujících. Podle údajů Asociace evropských aerolinií přepravila společnost v lednu až o 16 procent pasažérů více než v roce 2009, v únoru až o 18 procent více a v březnu byl nárůst cestujících o 14 procent.

Za první čtvrtletí letošního roku tak společnost přepravila téměř milion cestujících.

Klíčové budou prázdniny 

Pro ekonomickou situaci společnosti bude však klíčový následující vývoj. To potvrdil i analytik společnosti Cyrrus Jan Procházka, který tvrdí, že pro ČSA budou rozhodující druhé a třetí čtvrtletí kdy vrcholí letecká sezona.

Podle analytika společnosti Cyrrus Jana Procházky bude pro aerolinie rozhodující právě druhé a třetí čtvrtletí, kdy vrcholí letecká sezona.

Více čtěte:

Plán na záchranu ČSA počítá s prodejem letadel a propouštěním 

Vláda schválila restrukturalizační plán ČSA 

Foto: laazatec.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…