ČSSD sbírá podpisy proti vládě. Mluví o tisících signatářů

01.05.2011 19:21

Už tisíce podpisů stihla ČSSD vybrat na peticích proti vládě Petra Nečase. Archy se jmény pak hodlá poslat v úterý petičnímu výboru sněmovny.

ČSSD sbírá podpisy proti vládě. Mluví o tisících signatářů

Symbolicky 1. května na Svátek práce začali členové ČSSD sbírat podpisy proti současné vládě Petra Nečase. Na více než 130 místech v největších městech České republiky nasbírali během pár hodin stovky podpisů.

„Jako sociální demokraté požadujeme, aby vláda bojovala s korupcí včetně přijetí zákona o majetkových přiznáních a zákazu vzniku anonymních akciových společností," stálo kromě jiného v petici. Podle ní se Nečasově vládě nedaří vyvést Českou republiku z ekonomické krize a zastavit zvětšování veřejného dluhu.

Ústí nad Labem hlásí podle serveru Aktuálně.cz kolem 500 podpisů, Děčín přidává dalších 350. V Chomutově se podpisové akce zúčastnila i místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová a zařídila tak 400 jmen.


Toto množství podpisů podle předsedy strany Bohuslava Sobotky jasně hovoří o tom, jak je společnost znepokojená a nesouhlasí s politikou stávající vlády. Sociální demokraté se už minulý týden pokusili vyslovit nedůvěru vládě, ale nezískali dostatečný počet hlasů, když se k nim přidali kromě komunistů pouze tři přeběhlíci z Věcí veřejných.


Čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…