Chanov budou střežit kamery. Zlepší to život, tvrdí policista

11.11.2011 16:20

Sídliště Chanov u Mostu je domovem mnoha chudých Romů. Vzhledem k vysoké kriminalitě bude nyní lokalita sledována z několika kamer. I přes snahu Romy integrovat zatím další opatření k vyřešení situace nestačila.

Chanov budou střežit kamery. Zlepší to život, tvrdí policista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vybydlený panelový dům v Chanově

"V Chanově máme hlídku, pracují tam i čtyři asistenti prevence kriminality, kteří jsou přímo z tamní komunity. Sami obyvatelé Chanova si musí uvědomit, že pokud se jim někdo snaží podat pomocnou ruku, musí se i oni sami podílet na tom, aby to v sídlišti fungovalo," uvedl pro server iDNES.cz ředitel mosteckých strážníků Bronislav Schwarz.

Nechceme je předělávat, ale žít mohou důstojně

SLEDUJEME téma Romové

Ke zlepšování život na tomto sídlišti pomáhají i peníze z Evropské unie. Kamery budou stát milion korun a přímo na sídlišti budou čtyři. romě rozšíření kamerového systému Most z evropských dotací v Chanově také obnovuje chodníky a veřejná prostranství a rekonstruuje některé domy. Připravuje takto například i nízkoprahové centrum pro mládež.

Nejde o to někoho předělávat, nutit mu nějaký styl života. To nemá smysl. Důležité je, dát mu šanci žít důstojně a starat se o místo, kde žije. Všichni musí vědět, že bydlení není zadarmo, že vše, co se v Chanově dělá, má svou hodnotu a tak k tomu přistupovat. Pomocná ruka přišla. Teď je jen otázka, jestli bude správně přijata," doplnil Schwarz.

Psali jsme:
Dal jsem Cikánům práci a okradli mě, řekl senátor. To neměl dělat
Rozbiju jim držku a šlápnu na hubu, vyhrožuje Rom Vandasovi a spol.
Nezaměstnala nastrčenou Romku a má problém. Rasistka nebo pokusný králík?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…