Chceme vybudovat sociální stát, říká Babiš

13.01.2012 6:13

Podnikatel Andrej Babiš na webu svého hnutí ANO 2011 odpovídal v online chatu. Vysvětlil opět, že cílem jeho hnutí je vést stát jako firmu a popsal nejdůležitější priority, se kterými bude kandidovat do Poslanecké sněmovny.

Chceme vybudovat sociální stát, říká Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podnikatel Andrej Babiš ve studiu České televize

„Naše hnutí si klade za cíl vybudování sociálního státu, který bude investovat prostředky ve prospěch všech občanů této země, bude funkční, a tím i zničí systémovou korupci,“ napsal Babiš s tím, že něco podobného je možné, jen pokud se spojí všechny iniciativy, které chtějí něco změnit.

Náš stát nikdo neřídí

„My říkáme, že pokud stát bude řízen jako firma, tak se dá časem získat 200 až 300 miliard ročně. Ty bude možné použít na investice a zlepšení podmínek zaměstnanců státní správy, i ta ovšem musí být efektivní,“ vysvětlil podnikatel. „Podstatné je, aby společnost a stát odměňoval lidi, kteří skutečně pracují,“ dodal.

Samozřejmě se pustil také do současných politiků. „Dlouhodobě tento stát nikdo neřídí, funguje samospádem. Politici místo toho, aby stát řídili, se jen hádají a jejich konkrétní vliv na chod státní správy je minimální. Politici neumějí řídit, akorát žvanit. Vícero z nich šlo do politiky jen proto, aby něco ukradli,“ tvrdí Babiš. Prohlásil, že například Jižní Korea jako firma funguje.

Naprosto odmítá jakékoli srovnání s Věcmi veřejnými. „Hra Věcí veřejných je směšná a každý ví, že tato zločinecká strana bojuje o přežití pouze marketingem, tedy oblbováním občanů, přitom se klepe strachy o své vládní posty a prebendy,“ myslí si podnikatel. Několikrát se v chatu opřel také do Víta Bárty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …