Chci žít v zemi, která se nerozkrádá, říká pivovarník Bernard

21.11.2011 11:40

Pivovarník Stanislav Bernard je dalším z řady úspěšných mužů, který brojí proti korupci. Muž, který by odváděl i vyšší daně státu, ovšem za předpokladu že by nemizely do kanálu, říká, že korupce už bylo dost. V této souvislosti dodává, že bude podporovat i iniciativu ANO 2011 podnikatele Andreje Babiše, pokud představí nějaké konkrétní kroky, jak chce s korupcí zatočit.

Chci žít v zemi, která se nerozkrádá, říká pivovarník Bernard

Pivovarník Stanislav Bernard je spoluzakladatelem protikorupční nadace, která mimo jiné ocenila bývalého šéfa Státního fondu pro životní prostředí Libora Michálka. Muž, jenž dnes prosperující rodinný podnik takřka vydupal ze země, tvrdí, že korupce je v Česku tím největším zlem a na jejím odstranění chce spolupracovat s každým, kdo boj s korupcí míní vážně. Informuje o tom server Novinky.cz.

O Babišovi: Pokud to myslí vážně, budu mu fandit

V rozhovoru pivovarník Bernard prohlašuje, že bude fandit i Andreji Babišovi, který také začal hlasitě upozorňovat na korupci, pokud přijde s konkrétními návrhy, které by mohly bující korupci umrtvit. Blíže se zatím k případné spolupráci s Babišem a jeho iniciativou ANO 2011 vyjadřovat nechce.

SLEDUJEME téma ANO 2011

„Lidé přece nemůžou na každém kroku vidět, že se krade, protože je to totálně demotivuje, generuje to obrovskou frustraci a kromě toho je to strašně drahé. Odhady hovoří zhruba o stu rozkradených miliardách ročně, které pak chybí v rozpočtu, a zbytečně se zadlužujeme. Zkrátka nestačí mi, že mám úspěšnou firmu, ale chtěl bych mít pocit, že žiju v zemi, která se rozvíjí, a ne projídá a rozkrádá," říká známý pivovarník.

O zavedených parlamentních stranách jako jsou ODS či ČSSD Bernard říká, že jsou zkorumpovány. Obecně tvrdí, že o vstupu do politiky neuvažuje, i když v roce 2008 kandidoval právě za ODS, neúspěšně.

Foto: bernard.cz

Související:

Bernard chtěl s Krausem bojovat proti korupci. Soud jim to zamítl

Boháč Bernard: Nechal bych se zdanit víc. Házel bych ale peníze do žumpy

Pravicový pivovarník Bernard nadává i Kalouskovi. Vyšší daň? Lumpárna

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…