Chytrá řešení pro budoucnost. Pražanům je nabízí exprimátor Kasl s experty

31.07.2014 13:48

Bývalý primátor Jan Kasl povede do komunálních voleb v Praze hnutí, které připravilo konkrétních 65 řešení pro zlepšení života v hlavním městě. Nejde prý o populistická hesla, ale chytrá řešení pro budoucnost, založená na skutečné znalosti a práci pro Prahu, na jejichž tvorbě se podílel tým expertů, kteří k tomu mají odpovídající odbornost i zkušenost.

Chytrá řešení pro budoucnost. Pražanům je nabízí exprimátor Kasl s experty
Foto: jankasl.cz
Popisek: Exprimátor Jan Kasl

Pražany se v blížících se komunálních volbách pokusí oslovit 65 Demokratů Jana Kasla, což je volební sdružení, které chce postupně zveřejnit 65 konkrétních řešení pro život v Praze. Na startu své kampaně jich představilo prvních deset, dalších pět pak přidá každé pondělí až do termínu voleb. Zástupci tohoto hnutí jsou přesvědčeni, že si hlavní město zaslouží po letech stagnace zkušené a kompetentní vedení, tedy tým odborníků, kteří přinášejí skutečná řešení problémů Pražanů.

V jeho čele bude stát bývalý primátor Jan Kasl, jenž už víc než rok spolu s dalšími experty pracuje na aktualizaci Strategického plánu Prahy v rámci Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy. „Rozhodli jsme se jen nenadávat nad neschopností radnice či být jen nezúčastněnými odborníky, jejichž radám politici moc rádi nenaslouchají,“ vysvětluje Jan Kasl důvod sestavení týmu, který navrhl program vycházející z expertních analýz a práce mnoha odborníků pro Prahu.

Hnutí přichází s nabídkou chytrých řešení pro budoucnost

Zmíněných 65 konkrétních kroků má zajistit Pražanům výrazně lepší život v hlavním městě a garanty jednotlivých řešení jsou kandidáti, kteří k tomu mají odpovídající odbornost a zkušenost. „Nejde o populistická hesla, ale chytrá řešení pro budoucnost, založená na skutečné znalosti a práci pro Prahu,“ tvrdí lídr kandidátky a exprimátor Jan Kasl. Sám se stal garantem dvou z dosud zveřejněných řešení, a sice „Transparentní a důvěryhodná radnice“ a „Koncept chytré Prahy“.

Řešení „Praha pro mladé i seniory“ garantuje mimo jiných exministr zdravotnictví Pavel Klener, který si vzal spolu s Martinem J. Stránským za své i „Konec sanitek bloudících po Praze“. Bývalý ministr dopravy Petr Moos garantuje „Jednotný parkovací systém“ a spolu s Pavlem Dobešem, ředitelem Centra pro globální satelitní navigaci, řešení „Kamiony do města nesmí".

Kampaň spoléhající na sociální sítě bude stát zhruba šest milionů

Volební motto „ANO, MÁME TOP ŘEŠENÍ PRO PRAHU“ obsahuje názvy dvou konkurenčních subjektů, o nichž se ale Jan Kasl nedomnívá, že nutně musí být v nadcházejících volbách těmi nejsilnějšími, naopak očekává přepsání politické mapy Prahy. Exprimátor prozradil, že hnutí se chce v kampani soustředit na sociální sítě a náklady na kampaň by se měly pohybovat zhruba do šesti milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…