Cibulka se stal obětí Havla. Odborník hodnotí jeho slova o všemocné mafii

25.06.2011 18:11

Názory Petra Cibulky zná pravidelný čtenář ParlamentníchListů.cz nazpaměť. Anonymně jimi totiž někdo z jeho příznivců spamuje veškeré diskuse pod články. Zločinecký režim KGB a GRU, zločinecká televize nebo mafiáni. Mediální odborník Petr Žantovský míní, že se Cibulka stal obětí listopadu 1989.

Cibulka se stal obětí Havla. Odborník hodnotí jeho slova o všemocné mafii

Petr Cibulka v sobotu odpoledne ovládl diskuzní pořad České televize Politické spektrum, kde diskutoval o stávce odborů. Neustále opakoval, že je třeba změnit současný systém mafiánských stran, jež jsou prošpikovány estébáky a komunisty napojenými na KGB.

Podle Cibulky by stávka musela být všeobecná, neomezená a musela by vést k pádu režimu, aby k něčemu byla. Konkrétně by řešením mělo být vymanění se z područí česko-ruského zločineckého režimu a následná přímá demokracie a odvolatelnost politiků občany.

Jak hodnotí mediální odborníci vystoupení Cibulky, jenž vede stranu Volte pravý blok a před rokem přesvědčil necelých 25 tisíc voličů a získal 0,47 procenta odevzdaných hlasů.

Více o pořadu:
Vládne nám KGB, křičel Cibulka ve zločinecké televizi

John také opakoval

"Nevím, zda je korektní, abych se vyjadřoval k panu Cibulkovi (oba spolu vedli soudní spor, neboť Petr Cibulka označil Karla Hvížďalu za šéfa rezidentury STB v Bonnu, pozn. redakce), ale obecně lze říci, že ten, kdo dokola opakoval stejnou fabulaci byl i Joseph Goebbles a úspěšně. V porovnání s předvolební rétorikou Radka Johna je to trochu jiné. Podstatné je, zda obsahem sdělení není triviální bublina," komentoval pro ParlamentníListy.cz mediální expert Karel Hvížďala neustálé opakování jednoho argumentu v politice.

Z úplně odlišného pohledu nahlíží na osobu a projevy Petra Cibulky mediální odborník Petr Žantovský.

Oběť nedotaženého převratu z roku 1989

"Petr Cibulka je produktem či spíše obětí nedotaženého převratu z 89. roku. Já nepochybuji, že on šel do revoluce s čistým štítem, ale Václav Havel mu neustále podrážel nohy a udělal z něj skoro nepřítele lidu. Nedivte se, že v porovnání s profesionální a zkušenou političkou Janou Bobošíkovou s vytříbenou rétorikou (byla rovněž hostem pořadu politické spektrum) Petr Cibulka neobstojí. Musíte si uvědomit, že on není profesionálním politikem, ale občanským aktivistou, dělníkem, který v minulém režimu rozmnožoval kazety plastiků," argumentuje pro ParlamentníListy.cz Žantovský.

Podle experta jsme nedokázali využít pozitivní energii a zapálenost Petra Cibulky. "Když se v Německu zakládal Gaukův ústav na vyšetřování zločinů nechvalně proslulé policie STASI, tak u nás se nedělo nic. My jsme byli až poslední postkomunistická země, která založila Úřad na vyšetřování zločinů komunismu. V jeho čele měl stát Petr Cibulka a měli jsme o jednoho nepřítele demokracie méně," soudí Žantovský.

Nebýt Cibulky, tak podle Žantovského nemáme tak perfektně propracované seznamy agentů STB jako dnes.

"Mravenčí práce, je jedno kde je sebral, je důležité, že jsou. Seznamy, které vypustil tehdejší ministr vnitra Stanislav Gross jsou neúplné a zdaleka nedosahují takových kvalit jako Cibulkovy. Dnes nevím, do jaké míry je Cibulka v rétorice paranoidní, že pořád opakuje své mantry o KGB a zločineckém spiknutí dokola, ale podle mě je to důsledkem toho, jak jsme se k Cibulkovi chovali," uzavřel Žantovský.

"Za vším zlem hledejme Rusko a jeho agenty KGB a GRU a nemůžeme se plést," zopakoval totiž Cibulka v pořadu hned několikrát, v podstatě kdykoli, když dostal slovo.

Psali jsme o názorech Petra Cibulky:
Trochu jiný rozhovor. Vlastně hodně jiný. Odpovídal Petr Cibulka
Cibulka se pustil do šéfa ČT. Neslýchaně a ještě na půdě televize
Žijeme v kriminálním státu a v justičním teroru, myslí si Cibulka

"Ano, jsou to rusko-čeští a rusko-slovenští komunisté, kteří nám vládnou od roku 45," vysvětlil Cibulka. Podle něj tyto skupiny zfalšovávají volby, cenzurují a obelhávají. "Nevěřte politikům a nevěřte novinářům." I novináři jsou totiž podle něj ovlivněni KGB a GRU.

Tito ovlivnění novináři pracují samozřejmě i ve veřejnoprávní televizi, kterou Cibulka překřtil na zločineckou. "Je to zločinecká organizace, která nás za naše peníze obelhává a dezinformuje," rozčiloval se Cibulka na půdě televize, na kterou už prý podal dvě žaloby.

Cibulka věří psychotroničce Evě Kalivodové, která před měsícem v Show Jana Krause předpověděla, že vláda padne v říjnu. Před komunálními volbami psychotronička předpověděla, že se Zdeněk Tůma navzdory všeobecnému favorizování nestane pražským primátorem. A měla pravdu.

Více:
Vláda padne v říjnu, věštilo se u Krause
Varování: Generální stávka může zničit odbory
Stávka zasáhla obyčejné lidi, ne papaláše, bilancuje Klaus
Stávka rozzuřila mladé komunisty. Hrozí čistkami a ozbrojeným odporem

Reprofoto: ČT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera, par

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …