Čína zakázala nosit ženám burky na veřejnosti v oblasti s početnou muslimskou komunitou

14.01.2015 13:56

V severozápadní Číně v autonomní oblasti Xinjiang v prosinci tamní parlament zakázal ženám nosit burky, píše The Independent. Experti však varují, že zákaz může vyvolat další vlny násilí. V Xinjiangu dlouhodobě dochází k nepokojům mezi muslimy a Číňany.

Čína zakázala nosit ženám burky na veřejnosti v oblasti s početnou muslimskou komunitou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Modlící se muslimové

Téměř polovina obyvatel jsou totiž muslimové. V červenci minulého roku hlavní město provincie Urumči zavedlo podobná opatření jako na letištích. Obyvatelé nesmí použít dopravní prostředky v případě, že u sebe mají nebezpečné předměty jako nože, zapalovače, ale také vodu. Tamní vláda chtěla předejít možnosti teroristických útoků na veřejných místech.

O měsíc později se vůči muslimům vymezilo další město provincie. V Karamaji zakázali muslimům nosit šátky, burky a dokonce dlouhé vousy v autobusech. V prosinci loňského roku na podobné opatření přistoupilo i Urumči, kde muslimky nesmí nosit na veřejnosti burky.

Debata o případných protimuslimských opatřeních vzrostla poté, co se ve Francii staly hned dva teroristické útoky. Oba mají na svědomí právě přívrženci Alláha. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…