Co má společného Zeman a Monica Lewinská? Řešilo se u Krampola

05.01.2011 13:44

REVUE Úterní pořad Jiřího Krampola Nikdo není dokonalý, to byla televizní show velkých bavičů. Expremiér Miloš Zeman a bývalý místopředseda vlády Valtr Komárek předvedli představení hodné profesionálů. A úspěch u diváků v sále byl obrovský. Oba s tváří jak z mramoru hýřili vtipy, bonmoty i vzpomínkami.

Co má společného Zeman a Monica Lewinská? Řešilo se u Krampola

Jiří Krampol řekl již před vysíláním pořadu, že vůbec nepůjde o politiku, ale tak úplně pravda to nebyla. Miloš Zeman je prostě rýpal a možnost, aby se alespoň trochu nestrefil do Jiřího Paroubka si nenechal ujít.

V té souvislosti není bez zajímavosti, že právě Krampol jezdil s Paroubkem s putovní show po divadlech vlasti české. A ve včerejším Nikdo není dokonalý vystoupila i bývalá tvář Paroubkovy ČSSD Kateřina Brožová.

Narážka na Paroubka

Zeman a Komárek jsou velcí přátelé, to bylo znát i v pořadu. Komárek je však přeci jen k lidem poněkud laskavější a velkorysejší. Bylo to znát, když Zeman vykládal svůj příběh o tom, jak si zapálil v Bílém domě.

"Miluji politiky, kteří v obrazových publikacích sdělují veřejnosti, jakými jsou přáteli s předními světovými politiky," začal expremiér se zjevnou narážkou na Jiřího Paroubka.

Pokračoval přiznáním, že s předními světovými politiky tak přátelské vztahy nemá, ale v Bílém domě kouřil. "Kouřím všude, i v atomové elektrárně. Když jsem si chtěl zapálit v Bílém domě, George Bush jr. se díval dost divně," vysvětloval. Bushovi však řekl, že má čestné občanství Texasu a zapálil si s tím, že Texasané si musí pomáhat.

"Byl to můj životní úspěch v zahraniční politice," uvedl Zeman. Komárek to však hned glosoval tím, že nebyl prvním, komu se dostalo výsady kouření v Bílém domě. "Před tím už v Oválné pracovně kouřila Monika Lewinská."

Humor do politiky patří

Komárek zavzpomínal také na Che Guevaru, legendárního komunistického revolucionáře, kterému dělal poradce a na doby, kdy Miloše Zemana, kterého několikrát vyhodili kvůli odborným ekonomickým článkům z práce, zaměstnal v prognostickém ústavu. S prognózami to podle Komárka nikdy nebylo jednoduché.

"Předpověď se dokonale vydařila, jen dějiny se pohnuly jinam," popsal Komárek obvyklé svízele prognostiků. Největším problémem jsou prý lidé. Nikoho prý například před lety nenapadlo, že lidé budou krást.

Smysl pro humor podle obou půtkami ztuženými odborníky do politiky patří. Politik, který nemá smysl pro humor, je nudný. "Politik si musí umět udělat legraci sám ze sebe, potom si může dělat legraci i z jiných," je přesvědčen Zeman. 

Schopnost sypat bonmoty z rukávu se podle Zemana nedá nacvičit, „ten musí za autora vypadnout minutu před tím, než je vysloven". To Zeman dokladoval na historce, když v čase povodní na Moravě nasedal společně s Václavem Klausem do vrtulníku směřujícího do postižených oblastí. „Václave, půlka národa miluje tebe, druhá miluje mě. Dovedeš si představit radost celého národa, kdyby s námi vrtulník spadl?" Klaus pak prý se Zemanem půl hodiny nemluvil.

Čtvrtina televizních diváků koukala na Zemana s Komárkem

O pořad byl mezi diváky značný zájem. Z údajů ATO - Mediaresearch, které pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s.  vyplývá, že se na Krampolův pořad na Primě se Zemanem a Komárkem díval milion a 52 tisíc diváků, což v daném čase od 20 hodin znamená podíl na celkové sledovanosti 25,21 procent. 

Čtěte také:
Přepište dějiny: Miloš Zeman v show Jiřího Krampola
Kalousek žaluje Zemana? Právníci nechápavě kroutí hlavou
Arbitráž s ČSOB nezvládl Kalousek, kontruje Zeman
Zeman: Pan Čistý? To byl už Špidla, když vyštípal Teličku
Zeman v Praze: Nejsme stranou pro obyčejné, ale pro normální lidi
Krampol: Udělali z Paroubka Trautenberka. Odčerním ho

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …