Čunek povede kandidátku lidovců ve Zlínském kraji v krajských volbách

21.11.2011 20:24

Kandidátku lidovců pro krajské volby v příštím roce povede senátor a bývalý předseda KDU-ČSL Jiří Čunek. Dnes o tom rozhodli účastníci krajské nominační konference strany ve Zlíně. Kromě kandidatury na hejtmana bude Čunek na Vsetínsku obhajovat i post senátora. V sobotu schválili kandidátku do krajských voleb jako první sociální demokraté. Povede je hejtman Stanislav Mišák. Ostatní politické strany kandidátku teprve chystají.

Čunek povede kandidátku lidovců ve Zlínském kraji v krajských volbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Kromě Mišáka o dalších Čunkových protikandidátech na hejtmana není zatím jasno. Dá se ale očekávat, že ODS povede do voleb opět nynější statutární náměstek hejtmana Libor Lukáš, který podle regionálního manažera strany Jaroslava Burkarta již dříve posbíral okresní nominace ve Vsetíně, Uherském Hradišti a Kroměříži.

Ve Zlínském kraji vládne ODS s ČSSD. Ostatní protestují

Ve Zlínském kraji léta vládne velká koalice ČSSD a ODS. V nynějším i minulém volebním období dvě velké strany doplňovali právě lidovci. V roce 2004 se stal hejtmanem Lukáš z ODS, která volby vyhrála s 16 mandáty. Minule se role obrátily a v čele kraje stanul Mišák z ČSSD, která získala 18 křesel. Lukáš se stal jeho statutárním náměstkem. ODS má 11 křesel, KDU-ČSL šest a opoziční STAN a KSČM zastupuje po pěti lidech. V krajské radě zasedá pět sociálních demokratů a po dvou zástupcích ODS a KDU-ČSL.

Vše k Jiřímu Čunkovi ZDE

Zástupci šesti politických stran podepsali v září výzvu proti vzniku velké koalice na zlínském krajském úřadě po příštích volbách. Výzvu podporují Starostové a nezávislí, TOP 09, M.O.R. - hnutí za Morální Očistu Radnice, Strana práv občanů - zemanovci, Zlínské hnutí nezávislých a Strana zelených. Nejde ale o koaliční dohodu, do voleb zatím jdou spolu jen TOP 09 a STAN. Výzva je otevřená i dalším stranám.

Související:
Čunek (KDU-ČSL): Odložit účinnost služebního zákona? Maximálně o rok

Čunek: Havlovi a knížeti se to radí. S Cigány nikdy nebydleli a v noci se vyspí

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …