Další integrace EU krizi prohloubí, myslí si Klaus

08.10.2011 17:21

Po dnešním summitu zemí Visegrádské skupiny řekl prezident Václav Klaus novinářům, že větší integrace rozhodně není východiskem z krize pro země Evropské unie. Takový postup bude naopak znamenat další problémy.

Další integrace EU krizi prohloubí, myslí si Klaus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Klaus to řekl v odpovědi na otázku, zda je správný návrh předsedy Evropské komise José Manuela Barrosa, který prosazuje větší integraci jako řešení momentální dluhové krize.

Související Euro bylo znásilnění ekonomiky, řekl Klaus

"S panem Barrosem zásadně, ale absolutně nesouhlasím. Já myslím, že se tragicky mýlí. Dnešní problémy Evropy vznikly stále se zrychlujícím procesem více a více Evropy. To je naprosto evidentní věc a pan Barroso nepřichází s jiným návrhem, než že když to více a více Evropy vyvolalo dnešní problémy, tak zkusme jít ještě dále a ještě více. Já myslím, že to je fatálně mylný přístup," řekl Klaus.

Naopak Polsko větší integraci EU podporuje, což potvrdil i polský prezident Bronislaw Komorowski. „Evropskou integraci musíme prohloubit a jenom tak se můžeme z krize dostat, ale nezapomeňme, že musíme i rozšířit Evropu," uvedl.

 

Čtěte:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …