Další změny na ČT: Večerníček se přesune podruhé

25.12.2011 13:38

Legendární Večerníček se od ledna přesouvá z ČT1 na ČT2. A nebude to nejspíš poslední změna, která ho čeká. Generální ředitel televize Petr Dvořák totiž chystá speciální kanál ČT3 pro děti, kam nejspíše bude patřit.

Další změny na ČT: Večerníček se přesune podruhé
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

"Bylo by logické, že se Večerníček a další pilíře dětského vysílání přesunou na dětský kanál, pokud bude," řekl serveru Aktuálně.cz programový ředitel televize Milan Fridrich.

Nízká sledovanost

Podle Fridricha také zmizel sport z ostatních kanálů České televize poté, co vznikl kanál ČT4. "To ale neznamená, že zmizí z ČT1 nebo ČT2 veškeré dětské vysílání. Dál tam budeme vysílat filmy pro děti a premiéry dětských původních seriálů,“ dodal s tím, že ČT chce hlavně co nejlépe plnit veřejnou službu.

Od ledna bude Večerníček součástí dvouapůlhodinového bloku dětských pořadů na ČT2, který začne v pět odpoledne a skončí v půl osmé. Tento přesun se odvíjí hlavně od malé sledovanosti. V roce 2005 sledovalo Večerníček 60 procent dětí od 4 do 14 let, letos už však méně než 25 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …