Dělnická strana chystá v Novém Boru pochod

24.08.2011 15:21

V Britských listech vyšel článek nejmenovaného občana Nového Boru. Ten kritizuje prezentaci útoku v tamní herně, i toho v Rumburku, médii. Podle něj se zaměřila jen na Romy. A to podle něj vede k posilování extremismu a s tím i Dělnické strany sociální spravedlnosti.

Dělnická strana chystá v Novém Boru pochod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Malí Romové v Poschlé

„Oba útoky vzbudily mediální pozornost po celé České republice, a to především z jednoho důvodu: média bezprostředně po útocích zdůrazňovala fakt, že se jednalo o útočníky z řad romského etnika. Naopak přešla mlčením skutečnost, že trestné činy včetně ozbrojených napadení v prostředí heren jsou dlouhodobě neřešenou otázkou," uvádí autor.

Čtěte také: Kubera nejen o Romech: Umí pracovat, ale chtějí hotovost. A hned 

Kolektivní vina neexistuje

Podle občana Boru je zřejmé, že všichni svalují vinu na celou romskou komunitu. A i proto se tématu chytila DSSS a chystá pochod, což se mu zdá ideologické, odsouzeníhodné a nezbývá než doufat, že se to nebude líbit ani občanům města.

„Vina etnicky motivovaných útoků není kolektivní. I kdyby se v kterémkoliv případě (ať už v obou zmíněných nebo v jiných) prokázalo, že čin byl motivován etnickou nesnášenlivostí, vinu za něj nelze vztahovat na celé etnikum, z něhož útočníci pocházejí. Pak by přece za útoky extremistických Čechů vůči Romům a dalším etnikům mohli všichni příslušníci českého národa," myslí si.

Nemělo by se prý zapomínat na to, že jde hlavně o sociální problémy a nezaměstnanost. A ty se netýkají jen Romů. „Vzniklého sociálního napětí se chopila samozvaná DSSS a jistě to není žádným překvapením. Rozhodla se v Novém Boru uspořádat pochod za účelem „ochrany místních občanů". Bez váhání si tímto případem naplnila svou ideologickou extremistickou misku a její členové se k ní hladově vrhají."

Čtěte dále:
Na Cikány armádu, vyzval senátor. Neberte jim dávky, žádá Pehe
Romský student Ščuka: Dívali se na mě skrz prsty
Policie prý zatím situaci na Šluknovsku uklidnila
Šluknovská města očekávají demonstrace kvůli Romům

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…