Demokracie ohrožena, nadává vládě Paroubkův web

03.09.2011 12:10

Zbyněk Fiala, který píše na web expředsedy ČSSD Jiřího Paroubka VašeVěc.cz se pustil do vládní koalice. Prosadila včera velkou část svých reforem v Poslanecké sněmovně a to podle něj (kromě toho, že jsou reformy v všem špatné) ohrožuje demokracii v České republice.

Demokracie ohrožena, nadává vládě Paroubkův web
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

„Ekonomické násilí vůči těm slabším ve prospěch těch nejsilnějších nevěstí nic dobrého a pádí mimo rámec jakékoliv myslitelné demokratické ústavy," píše Fiala. Srovnává projevy předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky a preméra Petra Nečas (ODS), který podle něj lže.

Soudruzi udělali chybu 

„Například na konci roku 2005 činily rozpočtové rezervy 45 miliard korun. Oficiálně byl vykázán rozpočtový schodek ve výši 56 miliard, ale čistý dluh tedy vzrostl jen o 11 miliard. Rozpočtové rezervy po vládách sociální demokracie nakonec dosáhly 150 miliard korun, než začalo jejich reálné utrácení. Toho už se ujaly pravicové vlády Topolánka, Fischera a Nečase," připomíná Fiala.

TÉMA: Vládní reformy

A tím se vrací k 13. důchodům - ty by podle něj spotřebovaly jen sedminu rezerv a pomohli by důchodcům, teď jsou ale důchody malé a senioři nemají na nic peníze. A pokračuje kritikou ostatního schváleného. Vadí mu zvýšení DPH a superhrubá mzda je podle něj úplně zbytečná věc. „Daně z příjmu platí nadále jen zaměstnanci, kterým se to strhne na pásce, ať už supehrubě, nebo jen hrubě, to je fuk. Ale korporace po snižování daní překvapivě platí míň, a lidé nahánění do švarcsystému, neplatí vůbec nic. Kdepak to jen soudruzi udělali chybu?" ptá se.

Čtěte více:
Sobotka: Zeman na Hrad, to ne. Vyškrtnul se sám
ČSSD představuje nový program. Rok před volbami
Vládní škrty: Nečas je masový vrah, říká Rath
Omezí se podpora stavebního spoření. Uspoří prý až šest miliard

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…