Deník urazil Rathovo ego. Vyřízl jej z fotografie

11.08.2010 22:42

Že má středočeský hejtman Rath (ČSSD) poněkud narcistní rysy, je patrné při parlamentních projevech a bere se to jako samozřejmost. Že se ale hejtmanství na svých stránkách bude zabývat i takovou malicherností, jako je výřez z fotografie, je na úsměvnou pováženou.

Deník urazil Rathovo ego. Vyřízl jej z fotografie

Co spáchal deník MF Dnes, že to stálo za středočeské mediální prsknutí s titulkem - „MF Dnes: objektivní a seriózní deník?" a zdůvodnění „Vyjádření Středočeského kraje k článku uveřejněném v MF Dnes Střední Čechy 10.8.2010 s názvem Besser: Beroun by měl být lepší, ale už bez Bessera"?

MFD v článku píše o bývalém starostovi Besserovi (TOP 09) a o jeho nástupci Havlovi (ODS). O ničem jiném tam není. Aby doplnili článek, použili v MFD výřez z většího fota, na kterém jsou ti dva, o kterých článek pojednává, tedy Besser a Havel.

A aby nebylo foto nečitelné, je u něj popiska, sdělující, kdy že se oba takhle sešli? Při otevírání nového berounského kina.

Podle webových stránek Středočeského kraje si „v redakci MF Dnes grafik dal záležet, aby se na fotce objevil pouze bývalý starosta Berouna Jiří Besser a nynější berounský starosta Tomáš Havel". Pisateli zcela uniklo, že grafik pouze ze společného fota odstřihnul oba krajní pány, o nichž článek pojednává.

Středočeský kraj tvrdí, že je hejtman Rath novinářům nesympatický

"Upravená fotografie k článku nerespektuje fakt, že projekt vznikl za finanční podpory z fondů EU Středočeského kraje. Slavnostního otevření se zúčastnil také hejtman Středočeského kraje David Rath, z fotky byl však grafiky deníku MF Dnes vyříznut," stěžuje si hejtmanství na svém webu.

S lehkým pousmáním lze konstatovat, že v tomto vyjádření Středočeského kraje úplně chybí zmínka o tom, že na fotografii nechybí nikdo menší než bývalý ministr kultury Václav Riedlbauch, o kterém zmíněný článek také nepojednává.

"Přijde nám úsměvné, že se tak děje v deníku, který se tváří jako objektivní a seriózní zpravodajské médium a vystřihuje tak z fotografií politiky, kteří mu nejsou sympatičtí," míní Středočeský kraj. A co si o této úsměvné pošťuchované má myslet oblíbený Obyčejný Občan? Že na středočeském hejtmanství patrně nemají do čeho píchnout.
---------------

Celý text hejtmanství:

Vyjádření Středočeského kraje k článku uveřejněném v MF Dnes Střední Čechy 10.8.2010 s názvem Besser: Beroun by měl být lepší, ale už bez Bessera.

U tohoto článku bylo použito foto ze slavnostního otevření kina v Berouně ze dne 9.8.2010. Foto zobrazuje dnes již bývalého starostu Berouna Jiřího Bessera a jeho nástupce Tomáše Havla. Upravená fotografie k článku nerespektuje fakt, že projekt vznikl za finanční podpory z fondů EU Středočeského kraje. Slavnostního otevření se zúčastnil také hejtman Středočeského kraje David Rath, z fotky byl však grafiky deníku MF Dnes vyříznut. Tato skutečnost pouze potvrzuje pochyby o objektivitě a nestrannosti redakce zmiňovaného deníku. Přijde nám úsměvné, že se tak děje v deníku, který se tváří jako objektivní a seriózní zpravodajské médium a vystřihuje tak z fotografií politiky, kteří mu nejsou sympatičtí.

 

Více:

Nekopat do Paroubka! Nesnáším to. Tolik Rath

Tahle Rathova věta rozesmála ministra Bártu k pláči

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: leh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…