Detektor lže, otázky prý zmátly mozek, tvrdí Kristýna Kočí

09.01.2012 23:28

Výslech Kristýny Kočí na detektoru lži nedopadl zrovna valně. Za pravdivé označil přístroj jen osmnáct otázek z celkových devadesáti šesti. Sama Kočí ale popírá, že by z úst vypustila cokoliv jiného, než čirou pravdu. Spousta otázek prý byla zavádějící a mátla její mozek.

Detektor lže, otázky prý zmátly mozek, tvrdí Kristýna Kočí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá poslankyně Kristýna Kočí

„Na detektor jsem šla dobrovolně. Policii jsem řekla, že se tomu vůbec nebráním, naopak to vítám,“ předeslala Kočí svou výpověď v rozhovoru pro MF Dnes.

 „Od předání úplatku ze strany Víta Bárty až po detektor lži uběhla značně dlouhá doba a navíc jsem v té době byla terčem obrovského tlaku, což i podle odborné literatury velkou měrou ovlivňuje výsledek vyšetření. Já jsem ale od začátku říkala pravdu,“ tvrdí.

SLEDUJEME kauzu: Peníze za mlčení ve VV

Mozek váhá

Jako příklad matoucí otázky uvádí dotaz zda od Víta Bárty něco dostala. „Ptají se v kontextu obálek. Mozek ale může zaváhat, protože já jsem kromě onoho úplatku dostala od Bárty v minulosti k narozeninám například hedvábný šátek Hermes. To je poměrně drahý dárek. Je možné, že můj mozek si vzpomněl zrovna na ten šátek, proto se v testu objevil rozpor,“ teoretizuje Kočí nad možnou příčinou odmítavých reakcí detektoru lži.

Blonďatá poslankyně připouští, že kvůli vyšetřování už si zažila nejednu těžkou chvíli. „Musím přiznat, že to, co prožívám, je reklamou na to, proč korupci nehlásit,“ směje se hořce.

„Děsí mě, co prožívám já, moji nebližší a rodina. Co všechno se za ten rok na mě vytáhlo!“ vzpomíná s tím, že kdyby se do stejné situace s Vítem Bártou dostala nyní, hodla by mu obálku s půl milionem na hlavu. „Ale je to jediná věc, kterou bych dnes udělala jinak,“ dodala.

Svěřila se i s podezřením, že protikorupční policii vlastní právě faktický předseda Věcí veřejných. „Od začátku jsem nechtěla jít na policii proto, že jsem  byla přesvědčena o tom, že protikorupční policie patří Vítu Bártovi. Že tam má své lidi, kteří mu pomáhají k diskreditaci politických konkurentů.“

„Dnes se jasně ukázalo, že tehdejší náměstek spolupracoval úzce ještě loni v listopadu s nejbližším spolupracovníkem Víta Bárty. To je potvrzením toho, že mé obavy byly reálné,“ uzavřela Kristýna Kočí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …