Dienstbier nevěří v obrat vládní politiky

24.11.2012 8:17

Kandidát na prezidenta Jiří Dienstbier (ČSSD) v rozhovoru pro server prvnízprávy.cz uvedl, že nevěří novému směru v politice vlády. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) totiž uvedl, že vláda bude do konce volebního období méně snižovat schodek a více investovat do růstu ekonomiky.

Dienstbier nevěří v obrat vládní politiky
Foto: hns
Popisek: Kandidát na prezidenta Jiří Dienstbier

Podle Dienstbiera se jedná jen o řeči. Praktické kroky této vlády jsou prý v úplném rozporu s rétorikou posledních dvou týdnů. Vláda totiž prosadila důchodovou reformu, která odsaje peníze, co by mohly jít do ekonomiky. Kabinet premiéra Petra Nečase (ODS) také nezrušil snížení valorizace důchodů o devět miliard korun.

Slova o obratu politiky jsou jenom rétorické cvičení

„Takže to beru jako rétorické cvičení, protože zjistili, že jejich politika je neúnosná, lidé to prostě neberou. Neboť je to poškozuje a poškozuje to hospodářství. Vláda tak chce demonstrovat změnu, na níž ale nereaguje příslušnými opatřeními,“ řekl serveru prvnízprávy.cz.

Vláda hodlá do ekonomiky investovat kolem 30 miliard. Dienstbier je ale zvědavý, kde se takové peníze vezmou. „A to proto, že zatím vidíme přesný opak, kdy se peníze z ekonomiky berou,“ vysvětlil.

Dienstbier poukázal na velkou míru naštvanosti mezi lidmi. Setkává se s ní během své prezidentské kampaně po celé republice. „Míra naštvanosti, hněvu až nenávisti vůči vládě je naprosto neuvěřitelná,“ myslí si. Přesto lidé svou nespokojenost tají, protože se bojí o práci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …