Dobeš se brání: Za problémy může Vitula a já mám důkazy

03.01.2012 16:17

Ministr školství Josef Dobeš dnes přesvědčil premiéra Petra Nečase o tom, že dokáže vyřešit problém s čerpáním eurofondů. Na tiskové konferenci opět zdůraznil, že většina z nich vznikla v letech, kdy resort nevedl.

Dobeš se brání: Za problémy může Vitula a já mám důkazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr Josef Dobeš ve své kanceláři

„Evropská komise může nebo nemusí pozastavit posílání finančních prostředků,“ uvedl Dobeš s tím, že on sám věří, že se všechno podaří vyřešit. „Do konce března bychom chtěli nastavit všechna řešení, abychom v dubnu, až přijde zpráva, měli všechno splněno,“ prohlásil.

Za Vitulou nestojí téměř v ničem

Podle Dobeše vznikly téměř všechny problémy v letech 2007-2009, tedy v době, kdy byl na jeho úřadě vrchním ředitelem právě Jan Vitula. Za Vitulou stojí pouze v případě výběrového řízení na nové procesory.

„Garantuji, že se nám to podaří,“ zdůraznil několikrát. „Pan ředitel Vitula odcházel po dvou a půl letech s tím, že splnil 0,27 procenta těchto programů. Odešel proto, že tyto věci nezvládal,“ uvedl ministr s tím, že jemu se z tohoto čísla podařilo za mnohem kratší dobu udělat 12 procent.

"Pan Vitula měl 180 lidí, my máme 270. Jenomže v době pana Vituly bylo na tyto lidi 400 projektů a dnes jich je 6200. To je efektivita," vysvětlil Dobeš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…