Doktor Barták je čuně, opilec a blázen. Drsná svědectví pacientů

20.10.2011 6:58

Lékař Jaroslav Barták, jehož dlouho utajované sexuální aféry se začaly klubat na povrch počátkem srpna, má na webu znamýlékař.cz od lidí téměř samé odsudky. Kdokoliv zde může svými názory a ohodnocením doporučit jiným lidem lékaře, kterého zná, ale právě jméno Barták nasbíralo prostým "klikáním" 100 procent negativních hlasů. Navíc tu jsou negativní reference na Bartáka již z dubna, tedy ještě před tím, než si vysloužil přezdívku Dr. Čuně. Z komentářů starých i dva roky lze vyčíst mnohé z toho, co se veřejnost o pražském lékaři dozvěděla až letos.

Doktor Barták je čuně, opilec a blázen. Drsná svědectví pacientů
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Kdo je vlastně doktor Jaroslav Barták, který nyní tráví čas ve vazbě, neboť je obviněn z mnoha sexuálních násilností?  V minulých dnech na něj kromě otřesných výpovědí mladých slečen, které Bartákovi dělaly v minulosti asistentky, prasklo i to, že jeho manželka Lenka jím byla rovněž zastrašována. Ani to ale není vše. Bartáka nyní kontroluje VZP, podváděl totiž při vykazování práce.

„Jeho" pacienti ovšem už dávno předtím měli jasno - podle nich to byl neschopný a arogantní člověk. Lidé se se svými negativními zkušenostmi totiž svěřili na webu Známýlékař.cz, kde jsou údaje o více než 31 757 lékařích. Ty již ohodnotilo 262 980 lidí.


Profil MUDr. Jaroslava Bartáka na webu znamylekar.cz 


 

„Pan doktor je arogantní dobytek, který by měl mít místo ordinace veřejný dům. K sestřičkám se chová jako ke svým otrokyním. A ani z odborného hlediska to nemá smysl komentovat. Nevím, kdo tu může napsat, že stále učí a jezdí po kongresech. Znám ho velmi dobře a jeho kongresy jsou jen pouhá zástěrka k pití alkoholu a setkávání se s papaláši," napsala zde jakási slečna Johana letos v dubnu. Bylo to tedy ještě před vypuknutím lékařovy aféry.

SLEDUJEME téma Aféry doktora Bartáka

Je psychicky nemocný

„Dělala jsem mu měsíc osobní asistentku a v životě jsem nezažila nic horšího. Napadal bývalé asistentky,všechny se ho bály. Je to psychicky nemocný člověk....Jenže dovolání žádné," připojil názor anonym jen o dva měsíce později. Tedy také před zmedializováním kauzy.

Ta se naplno rozjela poté, co se do stížnosti Bartákovy asistentky Lucie, která v tu dobu s Bartákem pobývala na Filipínách, vložil ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Nechal totiž prověřit stížnost přítele oné slečny přes filipínského velvyslance Josefa Rychtara. Po intervenci Schwarzenberga pak velvyslanec mladou ženu zadržovanou na malém ostrově Badian Island nechal odvézt do Manily, zajistil jí náhradní doklady a zařídil odlet do Evropy. Poté se však rozjela mašinérie, na jejímž konci bylo mnohonásobné obvinění Bartáka a jeho vzetí do vazby, kde čeká na obžalobu a případný soud.

Více zde:

„Je to psychopat-sexuální agresor a násilník, který vůbec nedokáže vnímat pocity druhých. Díky penězům získal moc a díky svému postavení a konexím si myslel, že bude, jako mafiánský kmotr, ovlivňovat lidi na nejvyšších státních úrovních. Se svojí megalomanií a bludným přesvědčením o své extrapotenci nakonec dojel na to, že se mu postavily ty, kterými nejvíce pohrdal, o kterých mluví jako o prostitutkách a horizontálních pracovnicích a které využíval pouze k uspokojování své erotomanie. Doufejme, že naše justice tentokrát dokáže, že skutečně chrání společnost před nebezpečnými a úchylnými škůdci a že tato odporná existence z kriminálu dalších 10 let nevyleze," připojil krátce po zatčení Bartáka na webu známýlékař.cz jiný jeho "pacient."


I takto Bartáka hodnotí pacienti, kteří si na webu vyměňují své zkušenosti s lékaři 


 

Už jako mladíček působil dojmem zoufalce a psychopata

„Pobavilo mě, jak se v TV rozhovoru s Barborou Kroužkovou dožadoval oslovení ´pane doktore´! Z celé lékařské obce si jej zaslouží nejméně! Pamatuji jej ještě jako mladého doktora po promoci - již tehdy působil dojmem zoufalce a psychopata. Neustále svaloval vinu za své četné odborné minely na sestry i kolegy, všechny osočoval, že mu dělají naschvály, že je obětí spiknutí proti němu. Nezměnil se!," popsal další na web.

Jen týden po Schwarzenbergově zásahu se navíc zde někdo svěřil s tím, že těsně před vypuknutím skandálu u něj byl, neboť mu jej doporučil známý umělec.

„Prý to je vynikající odborník. Mnoooooo, mně se to moc nezdálo. Ale když jsem naznačil, kdo mne posílá, tak se aspoň trošku snažil. Všude má fotky se známými lidmi. To mne zarazilo. Předepsal mi pilule a poslal mne zpět do hotelu. Po návratu domů jsem navštívil internistu, ten spráskl rukama.
Já nechci nikomu nijak ubližovat. Ale z hlediska jednání s pacientem a z hlediska odborného, bych na pana doktora moc nesázel," uvedl pisatel 19. 8. 2011.

Vyrazili ho z postu prezidenta

Vedení polikliniky v Modřanech, kterou Barták spoluvlastní, na všechny Bartákovy aféry zareagovalo až tento týden. Rozhodli se ho totiž sesadit z postu prezidenta polikliniky Modřany.

„Ano, je to pravda. Je to informace stará jen pár dní. Pan Barták už není prezidentem polikliniky. Ale i nadále samozřejmě zůstává společníkem firmy," potvrdil médiím toto úterý výkonný ředitel František Fencl. „Důvod je takový, že to, co se píše o Bartákovi, škodí dobrému jménu polikliniky. A škodí to i našim pacientům. Špatně snášeli, že se o něm stále píše jako o prezidentovi polikliniky," dodal Fencl.

Novým šéfem polikliniky se tak stal právník Michal Hubený, který doteď spolupracoval s managementem firmy.

V současné době je třiapadesátiletý lékař stíhán za násilné sexuální styky s devíti ženami. Je stíhán za znásilnění, sexuální nátlak, vydírání, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě uznání viny mu hrozí až desetileté vězení.

Čtěte také:

Trestnou činnost, za níž je za mřížemi vězeňské nemocnice na pražské Pankráci, měl podle zjištění kriminalistů páchat od roku 2006. Na policejním seznamu svědků je i Bartákova první manželka Eva. Ta zřejmě vypovídat bude, jeho druhá žena nikoliv, přestože již podala žádost o rozvod a řekla, že ji manžel také týral.

VZP projede jeho dokumentaci

Navíc pražskou ordinaci Bartáka prověřuje Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP). Má podezření, že lékaři podváděli při vykazování práce. VZP to uvedla včera s tím, že dostala podnět k prošetření možných podvodů na jaře letošního roku. Obrátil se na ni klient, který si stěžoval, že lékaři v Bartákově ordinaci v Praze 4 zneužívají jeho osobní údaje. Z výpisu od pojišťovny totiž zjistil, že na jeho jméno a rodné číslo doktoři předepisují léky a píšou si zdravotní výkony, a to i přesto, že k nim do ordinace už několik let nedochází.

„Provedli jsme částečnou kontrolu, při které jsme zjistili, že ten podnět je velmi závažný," potvrdil ČT mluvčí VZP Jiří Rod. Pojišťovna proto v ordinaci udělá ještě jednu kontrolu, tentokrát ale hloubkovou.  

Barták zatím vypovídal pouze po svém zadržení koncem srpna. Zda po kontrole VZP v jeho ordinaci přibude ještě nějaké další obvinění, na to si ale budeme zřejmě muset ještě nějaký ten pátek počkat.

K tématu:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …