Doktor Barták napadl recepční, zodpovídat se nebude

16.12.2011 20:52

Lékař Jaroslav Barták, který v současné době čelí obvinění ze sexuálního obtěžování dvanáct žen, se nemusí zodpovídat z květnového napadení recepční teplického hotelu. Tamní magistrát totiž tento přečin označil za maličkost v porovnání s Bartákovými ostatními proviněními a případ odročil.

Doktor Barták napadl recepční, zodpovídat se nebude
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

"Čeká ho soud za daleko závažnější činy, než je přestupek proti občanskému soužití," vysvětlila serveru iDnes.cz soudní rozhodnutí vedoucí přestupkového oddělení teplického magistrátu Jana Pernerová.


Po hlavě telefonem


Spolumajitel kliniky v pražských Modřanech se činu dopustil letos v květnu, kdy pobýval v teplickém hotelu Prince de Ligne. Když se Baták spolu s dalšími hosty opil a rozpoutal hádku, chtěla místní recepční zavolat policii. Opilý Barták jí však telefon vytrhl z ruky a hodil jej po ní. Žena z útoku vyvázla s modřinou.
I tak na místo nakonec dorazila policie. Rozzuřený Barták následně zavolal ještě další hlídku, které si stěžoval, že ho jejich kolegové napadli. Policistům přitom vyhrožoval, že si na ně bude stěžovat u vyšších instancí a odvolával se na své vlivné známosti.


Policie případ vyhodnotila jako přestupek a žádala po Bartákovi pokutu ve výši 20 tisíc korun. Po půlročním rozhodování však úředníci rozhodli, že Bartákův přečin nijak trestat nebudou.


"Je to jeden ze způsobů zákonného zastavení řízení. Navíc řízení nemá šanci proběhnout, když je dotyčný ve vězení nebo vazbě," obhajovala magistrátní verdikt Pernerová.


Deset let v chládku


Lékař Jaroslav Barták sedí již od srpna ve vazbě. Za znásilnění, sexuální nátlak, vydírání, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy mu hrozí až deset let vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…