Dolejš a Vostrá jsou dalšími místopředsedy KSČM

20.05.2012 11:48

Sjezd KSČM v Liberci si zvolil zbývající dva místopředsedy. Předsedu a prvního místopředsedu, který bude statutárním zástupcem šéfa strany, delegáti zvolili již v sobotu. Dnes se stal místopředsedou pro odborné zázemí Jiří Dolejš a místopředsedkyní pro ekonomiku Miloslava Vostrá. Oba byli zvoleni hned v prvním kole a oba navíc ještě zastávají i poslanecký post. "Chápu to jako ocenění své dosavadní práce a toho, čeho se držím nejvíc, tedy rozumu plus slušnosti plus pracovitosti," sdělil Dolejš ke svému zvolení ParlamentnímListům.cz.

Dolejš a Vostrá jsou dalšími místopředsedy KSČM
Foto: Filip Jandourek
Popisek: KSČM sjezd KSČM - Liberec 2012

KSČM svolává sjezd, který volí nové stranické představitele, podle stanov každé čtyři roky. Letos poprvé delegáti rozhodli, že zvolí nejen předsedu, ale také všechny místopředsedy, kteří budou podle rozhodnutí sjezdu v příštím volebním období tři. Vojtěch Filip byl zvolen za předsedu již v sobotu, stejně tak jako Petr Šimůnek, který bude prvním místopředsedou. Delegáti pak dnes rozhodli, že dalšími dvěma místopředsedy budou Jiří Dolejš a Miloslava Vostrá.

Dolejš dnes v prvním kole volby získal 248 hlasů a Stanislav Grospič 194. Dolejš se tak stává po téměř třech letech opět místopředsedou pro odborné zázemí. Funkci byla ještě přiřazena správa občanského sektoru. Dolejš musel z této funkce 29. září 2009 spolu s dalším tehdejším místopředsedou Čeňkem Milotou na svou funkci rezignovat a to kvůli aféře "loterijní zákon za milion" zveřejněnou deníkem Mladá Fronta Dnes.

"Těch 452 delegátů tady v Liberci je nejmasovější a velmi reprezentativní sjezd - to chápu jako ocenění své dosavadní práce. Chápu to také jako ocenění toho, čeho se držím nejvíc, tedy rozumu plus slušnosti plus pracovitosti," sdělil pak rozradostněný Dolejš ParlamentnímListům.cz.

SLEDUJEME Liberecký sjezd KSČM

Miloslava Vostrá získala od delegátů 265 hlasů a tak se i ona stala hned v prvním kole volby místopředsedkyní. Bude obstarávat ekonomické otázky.. Post místopředsedkyně pro ekonomiku Vostrá zastávala doposud.

Vostrou do funkce protežoval předseda Vojtěch Filip. Při představování kandidátů se sice ostře diskutovalo o podnikání místopředsedkyně, většina delegátů ale přijala její argumenty, že je vše v pořádku. Vostrá získala 265 hlasů a její protivníci Karel Procházka 146 hlasů. Milan Holý pak jen čtyři hlasy.

Všichni členové nového vedení KSČM budou zastávat své posty ve straně pro další čtyři roky.

Delegáti dnes ještě projednají a přijmou závěrečné usnesení sjezdu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…