Drábek nediskutuje: Sloučil jsem úřady a ušetřil. Vše funguje

16.01.2012 7:13

Ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09) hovořil s deníkem MF Dnes o vládních reformách. Pozitivně hodnotí přijetí reformy důchodového systému i další reformní kroky. Podle ministra se ušetří ročně až miliarda korun díky sjednocení vyplácení dávek pod úřad práce.

Drábek nediskutuje: Sloučil jsem úřady a ušetřil. Vše funguje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

Pro Drábka bylo nejdůležitější přijetí důchodové reformy. „To je na desítky let dopředu stěžejní a zásadní věc, která ovlivní vývoj české společnosti,“ řekl pro MfD. Je spokojený také s tím, že se podařilo prosadit základní reformní kroky v oblasti sociální, zdravotní a daňové.  

Za deset dní se vyplatily tři miliardy v dávkách. Úřady práce zvládají

Drábek neví o ničem, co by se nepovedlo. Reformy ale mají pokračovat. Ministerstvo práce a sociálních věcí prý chystá změny sociálně právní ochraně dětí, zrušení kojeneckých ústavů či změny v pěstounské péči.  

Objevila se kritika na to, že úřady práce nejsou schopny vyplácet sociální dávky. Drábek je ale přesvědčený, že se to zvládne. „Čísla mluví jednoznačně: za prvních deset dní tohoto roku se vyplatilo zhruba 900 tisíc dávek v objemu víc než tři miliardy korun. Víc snad není potřeba říkat. Jen poděkovat všem, kteří novou agendu dělají s obrovským nasazením a zvládli to bez jediného dne výpadku,“ chválil v deníku MF Dnes.

Sjednocením úřadů práce a převedením agendy z obecních úřadů se prý ročně ušetří miliarda korun.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…