Dvořák dnes skončí ve funkci ředitele DPP

05.12.2011 6:42

Martin Dvořák v pondělí skončí ve funkci generálního ředitele Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP). Odchod zdůvodněný únavou z téměř pětiletého působení ve vrcholné pozici ohlásil minulý čtvrtek. Řízením podniku by měl být prozatím pověřen dosavadní vedoucí dispečinku Jaroslav Stůj. Pražský primátor Bohuslav Svoboda v neděli řekl, že výběrové řízení na Dvořáková nástupce bude vypsáno do konce roku. Zároveň uvedl, že výběr nového šéfa dopravního podniku může trvat dva až tři měsíce. Informuje ČTK.

Dvořák dnes skončí ve funkci ředitele DPP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

V nadcházejícím týdnu se má rozhodnout, zda Dvořák nadále zůstane alespoň v představenstvu firmy. Stejně tak se má jednat o tom, zda ve stejném orgánu setrvá Pavel Blažek, který v pátek rezignoval na post dopravního ředitele dopravního podniku.

Dvořák mohl skončit kvůli nové koalici na radnici

O pravděpodobném konci Dvořáka se začalo mluvit poté, co se v Praze změnila koalice a na radnici nově vládne s občanskými demokraty TOP 09 namísto ČSSD. Někteří zástupci TOP 09 avizovali, že budou chtít ve vedení DPP změny. Blažek označil za důvod svého odchodu chystané škrty v MHD. Podle informací ČTK byl však k odchodu donucen.

Pražský dopravní podnik je největší městskou firmou, ročně dostává na provoz z rozpočtu hlavního města více než deset miliard korun. Má přes 10.000 zaměstnanců. Podle rozpočtu, který tento týden schválili radní, dostane v příštím roce na provoz o 617 milionů korun méně.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…