Evropa prý směřuje k socialistické diktatuře. Lidé vyjdou do ulic

01.11.2011 14:47

Profesor filozofie Miloslav Bednář, který znám svými pravicovými postoji, říká, že Evropská unie směřuje mílovými kroky k socialistické diktatuře. Nakonec se podle něho ale eurozóna i EU rozpadnou a nemusí to trvat dlouho. Lidé vyjdou do ulic.

Evropa prý směřuje k socialistické diktatuře. Lidé vyjdou do ulic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mladí lidé demonstrující v Praze

Podle Bednáře je současné „řešení" krize eurozóny prostřednictvím odepsání 50 procent dluhů Řecku jenom prodlužuje agónii eurozóny a Řecko podle něho již de facto zbankrotovalo.

Eurozóna zkrachuje a Evropská unie se rozpadne

„Došlo k částečnému odpisu, ale je to de facto přiznání bankrotu Řecka. Socialisticky a neomarxisticky smýšlející představitelé EU, jako jsou například Sarkozy, Merkelová a Sarkozy považují slovo bankrot za sprosté slovo, ale je to výraz velmi pravdivý. Nakonec nezůstane jenom u krachu Řecka, ale přijdou i další země včetně Itálie, Portugalska, Španělska, Francie ale to v zásadě nemůže eurozóna utáhnout. Je to začátek konce eurozóny, jádra EU a tím v důsledku i Evropské unie jako takové. To je důsledek protidemokratického socialistického řízení Evropy proti vůli lidí, které nemá nakonec naději na úspěch a vede celou Evropu do katastrofy. Je to katastrofa Evropské unie neválečným způsobem, kterou způsobily zejména Francie a Německo," řekl ParlamentnímListům.cz Bednář.

Psali jsme: Bolševici z Bruselu způsobí hladomor. Šéf EU zhnusil politiky

Bednář očekává, že vznikne pokus o udržení „menší eurozóny" v Německu a jeho sousedních státech, ale nemá to podle něho naději neúspěch, protože jednotná měna vyžaduje jednotnou fiskální politiku a pak i sociální politiku a závěrečně jeden stát. „Je to další francouzský a německý sen diktátorsky centralizovat a řídit Evropu, což je opak jejich amerického federálního vzoru, kde jde o takzvaný konkurenční federalismus. A kdy přijde rozpad eurozóny a EU? Nejsem prorok, ale myslím, že to nebude trvat dlouho. Dějiny se zrychlují," předvídá filozof.

Výjimku z eura

Bednář považuje požadavek ODS vypsat referendum o euru za přihlouplou snahu, neboť v přístupové smlouvě stejně je, že k euru ČR musí přistoupit a tento závazek není referendem zrušen. „Je to dětinské. Lepší by bylo využít toho, že nyní se v parlamentu projednává novela Lisabonu, která má umožnit vznik evropského záchranného mechanismu ESM, kterého se možná nedožijeme, protože má platit od roku 2013. Zde bychom to mohli účinně zablokovat pod podmínkou, že požadujeme výjimku z eura, jako má Velká Británie. To by bylo čisté a poctivé řešení," říká Bednář, který varuje, že při vstupu do eurozóny bychom museli vyplatit několik set miliard korun.

Čtěte také: Prý referendum o euru. Tak to rovnou o vystoupení z EU, graduje ČSSD 

„Museli bychom to zaplatit. A o našem vstupu do eurozóny by se rozhodlo o nás bez nás, neboť o tom nerozhodujeme my, ale Brusel. Premiér Petr Nečas nemá pravdu, že záleží jenom na nás. Ať se podívá do Lisabonské smlouvy, pro kterou hlasoval," dodal Bednář.

Více: Vysolíme stamiliardy Řekům jako Slováci, děsí se ekonom Ševčík

Sulík je borec

Profesor Bednář je nadšen z toho, že se Slováci v čele s Richardem Sulíkem ze strany Sloboda a solidarita vzepřeli Bruselu a hlasovali proti dočasnému eurovalu, i když ho napodruhé prohlasoval socialistický Smer Roberta Fica. Souhlasí s ním, že je skandální, že schválením navýšení EFSF budou Slováci jako nejchudší země eurozóny platit největší podíl na hlavu, chudší občané Slovenska budou dotovat ty bohatší řecké, kteří si žijou nad poměry a budou subvencovat německé a francouzské banky, které mají pohledávky vůči Řecku a které dlouhodobě z půjčování Řecku profitovaly.

Čtěte také: Šéf slovenského parlamentu: Češi, vaši poslanci vyhodí 250 miliard

„Pan Sulík je jeden z mála slovenských politiků, kteří mají přehled i odvahu. Nese riziko a odpovědnost. Je to statečný člověk, který si díky tomu zaslouží úctu všech slušných lidí," chválí Sulíka Bednář.

Politická elita vyvolává sociální neklid

„Lídři Evropské unie i americký prezident dělají všechno pro to, aby lidé vyšli do ulic. Rozhodnutí posledního summitu EU, že státy eurozóny budou předkládat ke schválení Bruselu své rozpočty, než je pošlou do svého parlamentu, to je konec demokracie v sedmnácti zemích eurozóny. Obcházení národních parlamentů je první krok k diktatuře. Ekonomická krize způsobená socialistickými vůdci zemí EU i Ameriky vyvolává sociální neklid a to, že lidé vyjdou do ulic je naprosto přirozené," předpovídá Bednář.

Psali jsme: Kakání a čůraní jen s povolením EU. Politici volají psychiatra

Také ostře zkritizoval ministra financí z TOP 09 Miroslava Kalouska. „Každý stát je zodpovědný za to, co v těchto kritických chvílích bude dělat. Pokud jde o Českou republiku, tak ministr Kalousek naprosto selhal se svou ekonomikou, která spočívá v jeho omylu, že čím vyšší budou daně, tím více získá prostředků do státního rozpočtu. Tak to není. On ekonomice nerozumí a hraje si na profesionála. Pokud pan Kalousek sám neodstoupí, a on pravděpodobně sám neodstoupí, tak by ho měl premiér odvolat za jeho nekompetenci a nahradit ho nějakým ekonomem, který chápe to, že aby ekonomika prosperovala, tak jí naopak stát v daňové i regulační oblasti musí ulevit. Tím se dá čelit ekonomickému propadu," říká profesor Bednář.

Psali jsme: Pravicový profesor o vládě: Zkorumpovaná ODS, levičák Kalousek

Odpor proti socialistické diktatuře EU

Bednář míní, že nyní v době ekonomické krize dojde k zásadnímu střetu mezi opravdovou pravicí a levicí. Pravicový občané budou říkat, že krize je způsobena nefungováním a příliš velkou mocí státu a jeho zasahováním do ekonomiky, zatímco levice bude vinit z krize kapitalismus a bude požadovat ještě více socialismu, plánování a regulací.

K tématu: Hájek: Možná nás čeká bratrská pomoc vojsk Evropského svazu

„Komunisté a socialisté, tato radikální, v podstatě extremistická uskupení chtějí využít ekonomické krize k zavedení ještě tužší a pokud možno centralizované evropské socialistické diktatury, než která je v EU nyní. Tomu je potřeba předejít tím, že demokraticky a svobodomyslně uvažující občané vyjdou do ulic a řeknou: ´Tak dost. My si nepřejeme, aby naše rozpočty byly schvalovány v Bruselu. Je pro nás neúnosné, že nám diktuje zvenčí. Paní Merkelová, pane Sarkozy, pane Barroso, vy jste selhali, tak laskavě odejděte. My chceme demokracii a už si vás nepřejeme. Dojde k určitému konfliktu tohoto druhu. To je nevyhnutelné a viníkem této tragické a krizové situace je vedení Evropské unie, které se prokázalo jako naprosto nekompetentní a neschopné," řekl Miloslav Bednář.

Čtěte také: Přečtěte si, jak Brusel reguluje celý váš den minutu po minutě

„Výsledkem jejich nekompetentnosti je, že dnešní Evropa stojí na pokraji finančně-ekonomické katastrofy s nepředvídatelnými politickými následky. Tato skutečnost má a bude mít závažný globální vliv a odezvu. Smutně ironické na tom je, že příčinou nynější katastrofické evropské krize není válka, ale zpupná hloupost předních evropských a eurounijních politiků. Za ni se nyní platí, a konečná cena bude vysoká," uzavřel filozof.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…